ONTHULD: Waarom ging Van Gaal zondag tegen de vlakte? De theorieën

Groot mysterie in voetballand. Afgelopen weekend ging Louis Van Gaal, om een voorlopig nog onbekende reden, tegen de vlakte. Verschillende theorieën doen de ronde en intussen duiken op de sociale media beelden op die de erg uiteenlopende hypothesen ondersteunen. Wij zetten de belangrijkste theorieën op een rijtje en gaan op zoek naar de waarheid.

Theorie 1: José Mourinho

Sommige bronnen zijn van mening dat José Mourinho iets te maken heeft met de aanslag op de Manchester United-coach. Het motief is in elk geval aanwezig. De Portugese voetbaltrainer is momenteel werkloos en aast op de job van Louis Van Gaal. Mogelijk vreest Mourinho dat de recente goede resultaten roet in het eten zouden gooien en besloot hij daarom in te grijpen.

Theorie 2: Star Wars

Ging het gewoon om een scène uit Star Wars? Zou best kunnen. Enkele maanden geleden werd de nieuwe film immers al aangekondigd: Manchester United Awakens. Het lijkt eindelijk zover te zijn.

Bovendien zagen we ook diverse beelden opduiken over Louis Van Gaal die een Oscar zou gewonnen hebben. Al zaaien die beelden net weer twijfel. Een Oscar voor een acteerprestatie in een Star Warsfilm? Het lijkt ons weinig waarschijnlijk. 

Bron: Bleacher Report UK

Theorie 3: Duistere krachten

Anderen zijn dan weer van mening dat er écht duistere krachten meespelen. Een gedaanteverandering. Met Louis Van Gaal weet je natuurlijk nooit. Bovendien zijn de beelden behoorlijk overtuigend. De setting klopt, en zelfs het Britse commentaar lijkt authentiek.

Theorie 4: De pers

Dat de relatie tussen Louis Van Gaal en de pers niet meteen optimaal is, is bekend. Heel wat beelden van persconferenties en interviews bevestigen dit. Nam een van de journalisten wraak na een confrontatie met de Nederlander? Het zou ons niet verbazen. Dat journalisten roofdieren zijn, weet iedereen. Zeker sportjournalisten: eens zij bloed ruiken, zijn ze niet te stoppen. Gezien er verder geen recente meldingen waren van loslopend wild in Manchester, lijkt onderstaand bericht, met bijhorende beelden, deze theorie te ondersteunen.

Theorie 5: Een romantische ontmoeting

Gaat het om beelden uit de privésfeer van Louis Van Gaal? Verschillende foto's wijzen op een romantische ontmoeting… met een man! Tot vorige week zouden we deze theorie meteen afgewezen hebben. Sinds Van Gaal liet optekenen dat hij van zijn spelers verwacht dat ze geil zijn, kunnen we deze hypothese echter niet uitsluiten.

Of was het gewoon een truc om Truus te imponeren?

Of was er toch een andere vrouw in het spel? Een gouden pik is wellicht niet snel voldaan, dus we kunnen niets uitsluiten.

Theorie 6: Een ongeluk

Meer verontrustende theorieën wijzen op een mogelijk ongeluk. Werd Van Gaal aangereden door een wagen? We hopen in elk geval van niet, maar de beelden van de NOS zijn toch zorgwekkend.

Theorie 7: Een onschuldig uitstapje

Een groot vraagteken blijft waar het incident precies plaatsvond. Misschien ging het wel om een onschuldig uitstapje? Naar het strand bijvoorbeeld? Of ging het net fout op zo’n uitstap? Gezien de uitrusting van Louis Van Gaal hebben we er onze twijfels bij, maar anderzijds zou het ons niet verbazen dat de voormalige bondscoach na een aantal stressvolle weken nood had aan wat ontspanning.

Theorie 8: Van Gaal als entertainer

Een andere theorie is dat Van Gaal zelf zou neergegaan zijn, in een poging om het publiek te entertainen. De trainer lijdt onder de beschuldigingen over een gebrek aan spektakel op Old Trafford. Met zes doelpunten werden in de wedstrijd tegen Midtjylland de kritische monden gesnoerd, maar tegen Arsenal ging het weeral bergaf. Slechts vijf doelpunten: Van Gaal moest dringend ingrijpen om de spektakelwaarde te verhogen. Dat deed hij met een stuk theater langs de zijlijn. Vergezocht, inderdaad, maar toch wilden we u ook deze theorie niet onthouden.