Titelbarometer: waar is het nog spannend en waar is de titelstrijd gestreden?

Met PSG is de eerste kampioen bekend. In de belangrijkste competities althans, want bijvoorbeeld in Griekenland was Olympiakos al langer zeker van de titel. Maar hoe staat het eigenlijk in de andere Europese competities? Waar is het nog spannend en waar is het aftellen naar de titelviering? Een overzicht. 

Aftellen naar de titelviering

La Liga. Wie twijfelt er nog aan een nieuwe titel voor FC Barcelona? Met duels tegen Villarreal en Real Madrid krijgen de Catalanen nu twee zware dobbers voorgeschoteld, maar Barça is dit seizoen simpelweg niet af te stoppen. De kloof met nummer twee Atlético Madrid bedraagt acht punten, met nog negen speeldagen te gaan. Hoe vaak Luis Enrique ook herhaalt dat de titel nog niet binnen is, wie gelooft de Barça-coach nog? 


Bundesliga. Een minder grote kloof is er voor Bayern München. De voorsprong op Borussia Dortmund bedraagt vijf punten. Toch is er niemand die een cent geeft voor de kansen van de Borussen. Want Bayern verliest zelden of nooit punten. Op acht speeldagen vijf punten goedmaken lijkt dan ook mission impossible. Bovendien misten Aubameyang hun kans om de titelstrijd nieuw leven in te blazen in het onderlinge duel twee speeldagen geleden. 

Je weet maar nooit…

Premier League. Ook in de Premier League bedraagt de kloof tussen de nummer één en twee vijf punten. En toch, in Engeland is er meer twijfel over de uiteindelijke kampioen. Is het omwille van de onervarenheid van leider Leicester City? Of omdat er al veel gekkere dingen gebeurd zijn in de Premier League dan het overbruggen van vijf punten in acht wedstrijden? In elk geval gelooft Tottenham Hotspurs nog volop in zijn titelkansen. 

Serie A. Als je naar de rangschikking kijkt, lijkt de titelstrijd in de Serie A bijzonder spannend. Juventus heeft slechts drie punten voorsprong op Napoli. En toch… De kans dat de ploeg uit Napels onderweg nog puntenverlies lijdt, lijkt veel groter dan dat Juventus met punten gaat morsen. Al weet je in voetbal natuurlijk maar nooit. 

Ultraspannend

Süper Lig. Voor een ware thriller moet je dezer dagen in Turkije zijn. Fenerbahce en Besiktas springen er regelmatig haasje over. Op dit moment staan Van Persie en co aan de leiding. De kloof met Besiktas bedraagt amper twee punten, maar de nummer twee heeft wel nog een wedstrijd tegoed. 

Primeira Liga. Waanzinnig spannend is het ook in Portugal. Voor FC Porto wordt het moelijk. Op acht speeldagen van het einde staat het team van Martins Indi pas derde, met zes punten achterstand op leider Benfica.  Het is stadsgenoot Sporting dat op nummer twee staat, met een achterstand van twee punten op de rivaal. Alles wijst dus op een ouderwetse strijd tussen de twee ploegen uit Lissabon. 

Scottish Premier League. Het was in het verleden vaak anders, maar dit seizoen is het ook in Schotland erg spannend. Alhoewel, leider Celtic heeft nog een wedstrijd tegoed tegen Dundee, een ploeg die hen recent wel op 0-0 hield. Op dit moment bedraagt de kloof met nummer twee Aberdeen slechts één luttel punt.