We compare primary and secondary marketplaces. Prices might be higher or lower than face value.

Voetbalreizen naar Champions League

Tickets voor Champions League wedstrijden zijn verkrijgbaar bij de individuele clubs en een aantal tussenpersonen. Vaak kunnen seizoenkaarthouders, om hun loyaliteit te belonen, tickets voor wedstrijden kopen tot aan een week voordat ze beschikbaar worden gesteld aan het publiek. Je kunt de kalenders van je favoriete clubs bekijken door naar de website van de club te gaan of naar gerelateerde websites, om zo je trip te plannen.
Europa is een moderne en bruisende regio van cultuur en industrie, en het is een bestemming waar veel internationale reizigers naar toe gaan. Daarom zijn Champions League wedstrijden makkelijk te bereiken via het spoor of de weg, en elk land heeft voldoende grote internationale vliegvelden om heen te vliegen. Het is belangrijk om te weten dat als je naar de belangrijkste Europese landen gaat je geen problemen zult ervaren, maar als je naar een van de kleinere Europese landen wilt reizen, voornamelijk in Oost-Europa, is het verstandig om te kijken op de website van je overheid om te zien of er reisbeperkingen of aanbevelingen gelden voor je geplande bestemming.

Programma 2020 | 2021

Feiten over Champions League

De Champions League is een jaarlijkse voetbalcompetitie exclusief voor de topclubs in de belangrijkste Europese competities. Het wordt gereguleerd door de UEFA (Union of European Football Associations) en alleen clubs die aan de top van hun respectievelijke voetbalcompetities staan zijn gekwalificeerd om mee te doen. De competitie is erg prestigieus en er word fel om gevochten door Europa’s toonaangevende teams. De belangrijkste voetballanden dragen zowel hun respectievelijke competitiekampioenen bij en in sommige gevallen een of meer mededingers. De UEFA Champions League finale is zelfs zo populair dat het in 2013 een verbazingwekkend televisiepubliek trok van 360 miljoen kijkers.
Voor 1992 stond de Champions League bekend als de European Champion Clubs' Cup, vaak afgekort tot de Europa Cup, en is continu gehouden sinds 1955. Voor de herstructurering in 1992 was de Europa Cup een knock-out competitie die alleen bereikbaar was voor de kampioenen van elk Europees land. Maar na 1992, introduceerde de competitie een dramatische nieuwe structuur met een groepsfase die ontzettend populair bleek te zijn onder de fans.
Vanaf het seizoen 2015-16 zullen de zwakkere Europese voetballanden alleen in staat zijn om het winnende team van het landskampioenschap in te brengen terwijl de sterkste Europese voetballanden tot vijf teams mogen aanleveren. Teams die niet kwalificeren voor de UEFA Champions League komen in aanmerking om mee te doen met de Europese competitie via de UEFA Europa League die, hoewel niet zo prestigieus als de Champions League, nog steeds hoog geprezen wordt door middenklasse teams.
De UEFA Champions League begint in juli met een serie knock-out rondes, met als beloning toegang tot de hoofdcompetitie voor de overwinnaars. De resterende 10 teams vergezellen de 22 andere teams die direct zijn gekwalificeerd en deze 32 teams worden geloot in een serie van 8 groepen met 4 teams elk. De teams spelen twee keer tegen elkaar tot de knock-out fase en het derde geplaatste team plaatst zich voor de UEFA Europa League. Deze finale wordt eind mei gespeeld en de winnaar van de UEFA Champions League kwalificeert zich voor zowel de UEFA Super Cup en de FIFA Club World Cup.
De competitie kent een rijke historie en regelmatige kampioen Real Madrid is de meest succesvolle club in de geschiedenis van de competitie, door de prestigieuze competitie tien keer te winnen. Spaanse teams hebben de gewilde titel van Europese kampioen 15 keer gewonnen en Engeland en Italië delen de tweede plaats met elk 12 titels.

Geschiedenis

Het eerste Europese voetbaltoernooi was een simpele bekercompetitie tussen teams uit het oude Oostenrijks-Hongaarse Rijk. Echter in 1930 had de competitie zich ontwikkeld door de centrale Europese landen te betrekken in een traditionele knock-out competitie, en stond bekend als de Coupe des Nations of Cup of Nations. Maar na de oorlog werkten de Latijns-Europese landen samen om de Latin Cup te vormen en het was door het succes van dit toernooi dat Gabriel Hanot, redacteur van L'Équipe, in staat was om de UEFA over te halen om zo’n toernooi in de praktijk te brengen. In 1955 ontstond de European Champion Clubs' Cup.
Het was tijdens het seizoen 1955-56 dat de eerste Europa Cup plaatsvond en 16 teams namen deel, waaronder Europese zwaargewichten Milan, Anderlecht, Stade de Reims, Hibernian, PSV Eindhoven en Real Madrid. De allereerste wedstrijd van de Europa Cup was tussen Sporting CP en Partizan en eindigde in een spannend gelijkspel van 3-3. De historische eerste Europa Cup finale werd gehouden in Parc des Princes tussen Stade de Reims en Real Madrid. Het was de Spaanse club die van achterstand tot een overwinning kwam van 4-3 met twee goals van Alfredo Di Stéfano en Marquitos en twee goedgenomen goals van de doelkoning Héctor Rial.

Champions League Tickets en Vervoer

Wat is er leuker dan op een voetbalreis te gaan om een UEFA Champions League wedstrijd te zien? Een van de vele voordelen van de Champions League is dat de kaartjes voor de wedstrijden niet zo duur zijn als kaartjes voor competitie wedstrijden. De Champions League wordt door de meesten gezien als de meest prestigieuze competitie voor voetbalclubs in Europa. Met een ticket in je hand krijg je de mogelijkheid om jouw favoriete team te zien spelen voor misschien wel een overwinning. Misschien sta je wel op de tribune als juist jouw team de beker wint!

Het zijn niet de minsten die meedoen aan de Champions League, integendeel. Het zijn alleen de besten van de besten die met dit kampioenschap mee mogen doen. Hier heb je de kans om teams van wereldklasse zoals FC Barcelona, Manchester United, Real Madrid, Inter, Liverpool, Milan, Arsenal en Chelsea te zien spelen. Het gaat om teams met louter topspelers. Beter voetbal dan Champions League voetbal bestaat niet.

Omdat de interesse voor voetbalreizen naar de wedstrijden in de Champions League continue stijgt, wordt ook de druk op de kaartverkoop groter. Veel ticketbureaus bieden volledige arrangementen aan waar alles in zit, maar je kan er ook voor kiezen om zelf je voetbalreis te regelen.

Beoordeling en review Voetbalreis.nl

Lees hier alle reviews

4,7 van 5 (3 reviews)

Goede, overzichtelijke site.

5 van 5

Hele snelle vergelijkingssite met veel extra informatie.

4 van 5

Fijne en overzichtelijke vergelijkingen

5 van 5