We compare primary and secondary marketplaces. Prices might be higher or lower than face value.

Programma 2021 | 2022

7 Nov 2021
Hertha Berlin vs Bayer Leverkusen
Olympiastadion
Bundesliga
vanaf85 €
Lees meer
27 Nov 2021
Hertha Berlin vs Augsburg
Olympiastadion
Bundesliga
vanaf75 €
Lees meer
11 Dec 2021
Hertha Berlin vs Arminia Bielefeld
Olympiastadion
Bundesliga
vanaf75 €
Lees meer
18 Dec 2021
Hertha Berlin vs Borussia Dortmund
Olympiastadion
Bundesliga
vanaf 100 €
Lees meer
8 Jan 2022
Hertha Berlin vs Köln
Olympiastadion
Bundesliga
vanaf85 €
Lees meer
15 Jan 2022
Wolfsburg vs Hertha Berlin
Volkswagen Arena
Bundesliga
vanaf75 €
Lees meer
22 Jan 2022
Hertha Berlin vs Bayern München
Olympiastadion
Bundesliga
vanaf 145 €
Lees meer
5 Feb 2022
Hertha Berlin vs Bochum
Olympiastadion
Bundesliga
vanaf75 €
Lees meer
19 Feb 2022
Hertha Berlin vs Leipzig
Olympiastadion
Bundesliga
vanaf95 €
Lees meer
5 Maart 2022
Hertha Berlin vs Frankfurt
Olympiastadion
Bundesliga
vanaf85 €
Lees meer
12 Maart 2022
Borussia Monchengladbach vs Hertha Berlin
Borussia-Park
Bundesliga
vanaf75 €
Lees meer
19 Maart 2022
Hertha Berlin vs Hoffenheim
Olympiastadion
Bundesliga
vanaf75 €
Lees meer
2 April 2022
Bayer Leverkusen vs Hertha Berlin
Bayarena
Bundesliga
vanaf75 €
Lees meer
9 April 2022
Hertha Berlin vs Union Berlin
Olympiastadion
Bundesliga
vanaf 195 €
Lees meer
23 April 2022
Hertha Berlin vs Stuttgart
Olympiastadion
Bundesliga
vanaf75 €
Lees meer
7 Mei 2022
Hertha Berlin vs Mainz
Olympiastadion
Bundesliga
vanaf75 €
Lees meer
14 Mei 2022
Borussia Dortmund vs Hertha Berlin
Signal Iduna Park
Bundesliga
vanaf95 €
Lees meer

Voetbalreizen met Hertha Berlin

Hertha Berlin, of “The Old Lady” zoals de club vaak wordt genoemd, is een van de vele grote Duitse clubs. Maar met zijn geweldige verleden en een Olympisch stadion als hun thuisveld, steekt Hertha Berlin met kop en schouders boven de anderen uit als het gaat om Duitse voetbalgeschiedenis en zijn ze een groot onderdeel hiervan geweest, met al zijn hoogte- en dieptepunten.

De makkelijkste manier om een voetbaltrip naar Berlijn of naar ander Europees voetbal is om een reisbureau te raadplegen dat gespecialiseerd is in voetbalreizen. Zij bieden pakketten aan met daarin vluchten, wedstrijdtickets en accommodatie, wat alles heel gemakkelijk maakt voor jou, of je nu alleen reist of in een groep. Als je liever zelf je reis organiseert kun je je tickets kopen via de Hertha Berlin-website, in de arena of per telefoon.

Hertha Berlin werd opgericht in 1892 en snel daarna maakte de club een naam voor zichzelf en redde het zelfs tot de finales van de Duitse Kampioenschappen voor 6 opeenvolgende jaren, tussen 1926 en 1931. Ze wonnen bovendien twee van de zes van de laatste kampioenschappen. Na de Bundesliga werd opgericht in 1963, had Hertha Berlin moeite met het domineren zoals ze dat gewoon waren. Ze kregen ook te maken met verschillende schandalen, zoals een gedwongen verbanning als gevolg van omkoping, wat het een moeilijke periode voor het team in de eerste paar jaar in de Bundesliga. Sinds kort maakt Hertha Berlin deel uit van de eerste divisie van Duitsland (met een paar seizoenen daargelaten), maar moeten nog steeds hun eerste kampioenschap winnen.

Een paar woorden over Olympiastadion

Als je een fan bent van Hertha BSC – of gewoon een voetbalfan – mis dan niet de kans om het Olympisch stadion, Olympiastadion, in Berlijn te ervaren. Met overweldigende dimensies en unieke symbolen is Olympiastadion een van die Europese arena’s die je niet wilt missen.

In het Olympiastadion kunnen 75.000 toeschouwers plaatsnemen en is de thuisbasis van de Duitse Bundesliga-club Hertha BSC, evenals de jaarlijkse Duitse Cup-finales. Met meer dan 70.000 kubieke meter aan beton en een dak dat 122.000 meter bedekt is het Olympiastadion meer dan een voetbalarena – het is een kolossaal, indrukwekkend staaltje architectuur. Deze ongelooflijke architectuur garandeert een ervaring om nooit te vergeten, iedere keer weer – ongeacht welke wedstrijd er gespeeld wordt.

Vervoer

Er zijn genoeg manieren om naar de arena te komen, die gelegen is in het westelijke gedeelte van Berlijn. Je kunt de U-Bahn U2 nemen, uitstappen bij de halte Olympiastadion en de resterende 500 meter lopen. Vanaf Alexanderplatz in het centrum van Berlijn duurt het ongeveer 34 minuten om bij het stadion te komen. Je kunt ook de S-Bahn nemen, wat zo’n 26 minuten kost vanaf Alexanderplatz.

De geschiedenis van het Olympiastadion


Het Olympiastadion werd in 1936 gebouwd voor de Olympische Spelen. Toen de nazi’s in 1933 aan de macht kwamen besloten ze de wedstrijden voor propagandadoeleinden te gebruiken en om te laten zien hoe onoverwinnelijk en krachtig de natie was gegroeid onder leiding van Hitler.

Dit was zeer belangrijk voor het Olympiastadion en alles werd uit de kast getrokken om een groot en indrukwekkend gebouw te creëren dat de idealen van de nazi’s vierden. Vergelijkbaar met andere nazi-gebouwen kwam de inspiratie van het oude Rome en Athene en werd het geconstrueerd om zo indrukwekkend en monumentaal mogelijk te worden.

De voltooide arena werd officieel geopend door Adolf Hitler op 1 augustus 1936 – dezelfde dag waarop de Berlijnse Olympische Spelen begonnen.

Afgerond na zes jaar renovatie

In 1998 werd besloten om de arena te renoveren. Het kostte uiteindelijk zes jaar, dus het Olympiastadion werd nieuw gerenoveerd heropend in 2004. Na de renovatie behaalde het Olympiastadion de UEFA-ranking – vier uit de vier sterren.

Naast het feit dat hier de thuiswedstrijden van Hertha BSC plaatsvinden sinds 1963 heeft de arena ook wedstrijden gehost tijdens het Wereldkampioenschap in 1974 en 2006, evenals de Champions League-finale in 2015.

Dit is een stadion waar je daadwerkelijk geschiedenis kunt meemaken.

Dingen om te doen in Berlijn

Het gebied rondom Olympiastadion huist verschillende tentoonstellingen en monumenten van de Zomerspelen gehouden in Berlijn in 1936. Je kunt ook de rest van deze bruisende Duitse hoofdstad verkennen voor en na de wedstrijd – je zult je hier niet vervelen.