Het derde doel van FC Barcelona: de Copa del Rey

Het voorbije jaar won FC Barcelona zowat alles wat er te winnen viel. En als het van de Catalanen afhangt, dan willen ze die lijn gewoon voortzetten. Voorlopig zitten ze nog op koers voor een nieuwe triplete, al is de boot momenteel wel even aan het zwalpen.

1 op 9 in La Liga

Tot voor de Clásico leek er niets aan de hand: de titel was binnen handbereik voor Barcelona. En Real Madrid zou geen probleem vormen, toch? Dat liep wel even anders, en tot overmaat van ramp verloor Barcelona intussen ook van Real Sociedad. Niet geheel onverwacht, want ook in de vijf vorige verplaatsingen naar Anoeta kon Barcelona niet winnen en bovendien was topschutter Luis Suarez geelgeschorst. Na een 1 op 9 is Atlético Madrid plots tot op drie punten genaderd en Real tot op vier. En dus is het weer spannend in La Liga!

In de Champions League was de grote vraag wie FC Barcelona van een nieuwe eindzege kon houden. Vooral de andere Spaanse clubs werpen zich op als grote uitdagers. Te beginnen met Atlético Madrid, want de mannen van Simeone maakten het Barça zelfs met tien man knap lastig in Camp Nou. De return belooft ultraspannend te worden.

Het derde doel van Barcelona is eigenlijk vooral een extraatje. Het gaat om de Copa del Rey, de trofee die vorig seizoen al de triplete vervolledigde. MSN en co zijn al even zeker van hun plaats in de finale en kennen ook al hun tegenstander. Dat wordt Sevilla FC, ook niet de minste natuurlijk. Het wordt de eerste keer dat beide teams tegenover elkaar staan in de finale van de Copa del Rey.

Barcelona en Sevilla in evenwicht in La Liga

De Andalusiërs haalden de voorbije jaren natuurlijk hun grootste successen in Europa. Sevilla won de voorbije twee seizoenen de Europa League en hoopt daar drie op een rij van te maken. Ook de Copa del Rey ligt de ploeg van Emery in. Opvallend is vooral dat Sevilla het uitstekend doet in finales. In het laatste decennium mocht de ploeg uit de Andalusische hoofdstad twee keer de eindzege in de Spaanse beker vieren. 

Aan de knieën van Barcelona komen ze nog lang niet. De Catalanen zijn recordhouder in de Copa del Rey. Liefst 27 eindzeges hebben de blaugranas al op hun palmares staan. Dat zijn er vier meer dan Athletic Bilbao en acht meer dan Real Madrid. Sevilla zit momenteel aan vijf nationale bekers in de prijzenkast.

Spannend belooft het in elk geval te worden in de finale in het Vicente Calderón tussen twee teams die probleemloos de finale haalden. In La Liga hielden Barça en Sevilla elkaar dit seizoen in evenwicht. In oktober werd het in Sanchez Pizjuan 2-1 in het voordeel van de thuisploeg, in februari pakte Barcelona met dezelfde cijfers revanche. Afspraak op 22 mei voor een derde ontmoeting, met als inzet de Copa del Rey.