Vijf redenen voor een bezoek aan Vfl Wolfsburg

Vfl Wolfsburg is een van de verrassende namen in de kwartfinale van de Champions League. Alhoewel, verrassend. Voor Wolfsburg is het een primeur, maar de Duitse clubs doen het de laatste jaren áltijd goed in de Champions League.

De strafste prestatie leverde Wolfsburg ongetwijfeld vorig seizoen. Terwijl Borussia Dortmund het liet afweten, stonden zij op om toch enig weerwerk te bieden aan Bayern München. De Wolven eindigden tweede en wonnen bovendien de Duitse beker. Hun grootste exploot was toen de waanzinnige 4-1 overwinning tegen Bayern München. Dit seizoen is iets minder straf, maar er zijn nog steeds redenen genoeg voor een bezoek aan Wolfsburg. We geven er alvast vijf.

De Belgische connectie

Vorig seizoen was Kevin De Bruyne uiteraard de grote vedette in de Volkswagen Arena. Ondanks zijn vertrek bleef de Belgische connectie behouden. De jonge doelman Koen Casteels probeert zich opnieuw in de kijker van de Belgische bondscoach te spelen, nadat hij wegens een blessure forfait moest geven voor het WK in Brazilië. De laatste weken is hij daar alvast goed in geslaagd. Casteels is echter niet de enige Belg: Ismail Azzaoui mocht als jong toptalent al twee keer opdraven bij Wolfsburg.

De Nederlandse connectie

Naast Kevin De Bruyne had ook Bas Dost uiteraard een erg groot aandeel in het succes van Wolfsburg. Vorig seizoen was de Heerenveen-spits niet te stoppen, dit seizoen loopt het scoren net iets minder vlot. Al is hij ook nu topschutter bij De Wolven en doet hij zo beter dan Max Kruse en de flamboyante Nicklas Bendtner. Die laatste valt overigens vooral op door zijn fratsen naast het veld. Zoals bijvoorbeeld het posten van een foto met een Mercedes op Instagram. Niets bijzonders, denkt u dan? Niet meteen, behalve in Wolfsburg, volledig in handen van Volkswagen, dan.

Julian Draxler

Spelers waarvoor een supporter naar het stadion gaat, die wil elke club wel in zijn rangen. Met Julian Draxler heeft Wolfsburg zo’n voetballer. De international, die beschouwd wordt als een van de allergrootste Duitse talenten, werd weggehaald bij Schalke 04. De erfenis van Kevin De Bruyne blijkt voorlopig iets te zwaar, maar Draxler vindt steeds beter zijn draai. Dat liet hij bijvoorbeeld in de Champions League zien tegen AA Gent.

Kwartfinalist Champions League                                   

Over de Champions League gesproken. We zeiden het al: Wolfsburg is kwartfinalist, en dan gaat een club al eens dromen. Al had Wolfsburg tot nog toe ook wel het geluk aan zijn kant bij de lotingen. De Duitsers konden voorlopig de echte Europese top ontlopen, maar mogen zich in de kwartfinale wellicht opmaken voor een échte topaffiche.

Europese strijd in de Bundesliga

Vorig seizoen eindigde Wolfsburg als tweede, maar het ene jaar is natuurlijk het andere niet. De vice-kampioen is momenteel verwikkeld in een spannende Europese strijd. De achterstand op de vierde stek van Schalke 04, goed voor een ticket voor de voorronde van de Champions League, bedraagt momenteel vier punten. Niet onoverkomelijk dus.

De Bundesliga staat sowieso garant voor een optimale sfeer en als daar ook nog eens een serieuze portie spanning en strijd aan toegevoegd worden in een moderne voetbaltempel als de Volkswagen Arena, bent u verzekerd van een schitterende voetbalervaring.