We vergelijken aankoopprijzen met tweedehandsprijzen. Prijzen kunnen afhankelijk van het aanbod hoger of lager uitvallen dan de richtprijs

Voetbalreizen naar Atlético Madrid

Vergelijk voetbalreizen naar Atletico Madrid

Club Atlético de Madrid Sociedad Anónima Deportiva is de officiële naam van Atlético Madrid dat in 1903 opgericht werd. De Madrileense club wist zich het laatste decennium opnieuw in de top van het Spaanse voetbal te scharen en heeft hiervoor veel te danken aan de Argentijnse topcoach en voormalig Atlético-speler, Diego Simeone die ondertussen een waar clubicoon is geworden. Onder zijn bewind wist het tweemaal de titel te grijpen en eindigde het 9 keer in de top 3. Met tweemaal een finale kon hij de ‘Los Colchoneros’ net geen eerste UEFA Champions League trofee schenken.

Boek nu een voetbaltrip naar Atlético Madrid

Indien je op zelfstandige basis tickets wenst te boeken kan je altijd een kijkje gaan nemen op de officiële website van Atlético Madrid. De club heeft een online ticketing shop maar zonder lid te zijn van de lokale supportersfederatie wordt het boeken van tickets voor een topwedstrijd een hele opdracht. Ook zien we bij de beschikbare plaatsen dat het vaak om ver uiteenliggende zitjes gaat om enkele zitjes gaat waardoor het moeilijk wordt om in gezelschap samen de match te beleven. Gelukkig kan je via onze website via onze reispartners heel gemakkelijk tickets boeken om zorgeloos met jouw reisgenoten de wedstrijd te beleven.

Boek een Wanda Metropolitana Tour en ontdek het stadion van Atlético

Atlético Madrid speelt sinds het seizoen 2017/2018 in een totaal gerenoveerd stadion die de naam ‘Wanda Metropolitana’ met zich meedraagt. Het stadion wordt ook wel ‘La Peineta’ genoemd wat de kam betekent in het Spaans en heeft een capaciteit van 70.000 toeschouwers. Het is daarmee het 3de grootste stadion in Spanje na FC Barcelona en stadsrivaal Real Madrid. Via onze reispartners is het mogelijk om naast een wedstrijd ook een stadiontour te boeken waarbij je elk hoekje ontdekt van deze moderne voetbaltempel.

Koop tickets voor Atlético Madrid en beleef Spaans topvoetbal!

Het Wanda Metropolitano stadion ligt op een eerder grote afstand van het stadscentrum van Madrid waarbij het een klein uur duurt met het openbaar vervoer om de afstand af te leggen. Indien je voor een verblijf kiest vlak aan het stadion kom je echter terecht in een bruisende wijk met voldoende hotels, drank- en eetgelegenheden. Boek nu via onze reisbureaus waarbij je kan kiezen voor een volledig reispakket waardoor jij zorgeloos aan jouw avontuur kan beginnen!

Programma 2023 | 2024

26

Mei

2024

Real Sociedad

vs

Atlético Madrid

Estadio Anoeta

La Liga

vanaf 49 €

Lees meer

Over voetbalreizen met Atlético Madrid

Atlético Madrid is een van de grootste spelers wat betreft zowel Spaans als Europees voetbal. De club bleef lang ongeslagen tussen de jaren 1940 en 1970 maar de laatste tijd hebben ze moeite om de giganten van Real Madrid of FC Barcelona bij te houden. Maar dit was voordat ze een nieuwe trainer kregen. Alles veranderde toen de populaire coach van het team, Diego Simeone, het stokje overnam in 2011. Simeone transformeerde de club van een club dat zijn verwachtingen niet kon waarmaken tot een club dat nu gezien wordt als een geduchte tegenstander – bijna op hetzelfde niveau als de andere twee Spaanse giganten. Tijdens het seizoen 2013/2014 maakte Simeone af wat hij was begonnen in 2011 en doorbrak de 9-jarige streak waarin Real Madrid en FC Barcelona de enige twee teams waren die het kampioenschap wonnen.

Als je Atlético Madrid wilt zien spelen is het het makkelijkst om je tickets te kopen bij een reisbureau dat zich specialiseert in voetbalreizen. Zij bieden complete pakketten aan inclusief wedstrijdtickets, vluchten en hotels, bijvoorbeeld. Als je het liever zelf organiseert kun je de website van Atlético bezoeken, je tickets in de arena kopen of per telefoon.

Atlético Madrid werd opgericht in 1903 door een groep studenten uit Baskenland en was eigenlijk aangesloten bij een Baskische club, Athletic Club de Bilbao. De club werd in eerste instantie Athletic Club de Madrid genoemd maar werd onafhankelijk in 1921, toen de naam veranderd werd in die we nu gebruiken. Trofeeën: Tien nationale kampioenschappen, tien Copa del Rey-titels, twee Spaanse Super Cup-trofeeën, twee European League-trofeeën, twee UEFA Super Cups, een Intercontinental Cup en een European Cup-overwinning. Het team heeft de finales gehaald van de Champions League in 2014 en 2016 maar verloor beide keren tegen grote broer en aartsrivaal Real Madrid.

Dingen om te doen in Madrid

Er zijn tal van dingen om te doen in Madrid. Naast de twee grootste arena’s, Bernabéu en Vicente Calderón, kun je het Pardo Museum bezoeken, het Retiro Park, het koninklijk paleis en talloze barretjes, pubs en clubs. Madrid heeft een geweldige keuken en je kunt voor elk type traditioneel Spaans gerecht dat je kunt bedenken wel een restaurant vinden. Met andere woorden: je vindt genoeg te doen, te eten en te drinken tijdens je verblijf in Madrid!

Een paar woorden over Vicente Calderón

De legendarische arena Vicente Calderón, thuisveld van club Atlético uit Madrid, zal binnenkort slechts een herinnering zijn. De arena wordt afgebroken en de club zal in de zomer verhuizen naar de nieuwe arena genaamd Wanda Metropolitan. Terwijl er niets mankeert aan de nieuwe arena’s, zijn de oude gevuld met historie en sfeer en Vicente Calderón is daarop geen uitzondering. Als je een Atlético-fan bent, mis dit dan niet!

Vicente Calderón was de naam van een van de vroegere presidenten van de club en de arena geeft plaats aan 54.907 toeschouwers (of eigenlijk 57.040, tijdens een concert van U2). Het werd ook wel Estadio Manzanares genoemd, voordat het de naam Vicente Calderón kreeg.

De geschiedenis van Vicente Calderón

Atlético Madrid werd opgericht in 1903 maar waren niet altijd gevestigd in Vicente Calderón – de arena is slechts de thuisbasis van de club sinds 1966, toen de president Javier Barroso besloot dat het team een nieuwe, grootere ruimte nodig had om alle fans te accommoderen.

Tussen 1923 en 1966 speelden ze in het Stadium Metropolitano, na een aantal kleinere arena’s te hebben uitgeprobeerd.

Sinds 2003 is Vicente Calderón officieel een UEFA Elite Arena – de hoogste rating die de liga kan geven.

Vervoer

Vicente Calderón ligt slechts op 1.6 kilometer afstand van hartje Madrid dus als je wilt kun je zelfs naar het stadion lopen in 17 minuten. Als je liever de auto pakt neem dan de route door Calle de Toledo en Paseo de los Portones, die je in ongeveer 8 minuten naar de arena brengt, mits het verkeer een beetje meezit.

Met andere woorden: het bereiken van Vicente Calderón is snel en gemakkelijk als je vanaf het centrum reist. Als je vanaf de luchthaven reist, is het net iets meer dan 19 kilometer, zo’n 21 minuten met de auto via de M-30 of M-40 of via de Autopista de Circunvalación M-30.