We vergelijken aankoopprijzen met tweedehandsprijzen. Prijzen kunnen afhankelijk van het aanbod hoger of lager uitvallen dan de richtprijs

Voetbalreizen naar Bayern München

Vergelijk voetbalreizen naar Bayern Munchen

FC Bayern München is de meest succesvolle voetbalclub in Duitsland. Het representeert met München de tweede grootste stad uit Duitsland na Berlijn. Een wedstrijd bezoeken van ‘Die Rekordmeister’ is dan ook een heel populaire activiteit bij voetbalsupporters over heel Europa. Sinds 2005 speelt het in het hypermoderne Allianz Arena welke een capaciteit heeft van 75.000 toeschouwers. Bayern deelde het stadion tot 2017 met stadsgenoot TSV 1860 München. Wanneer Bayern München een thuiswedstrijd speelt is het stadion vanbinnen en vanbuiten in het rood verlicht.

Hoe boek ik een voetbaltrip naar Bayern München?

Op de website van Bayern München zijn tickets vaak ruim op voorhand uitverkocht. Bayern München een platform op die ‘FC Bayern Ticket Exchange’ heet waarbij fans hun aangekochte ticket op overschot nog beschikbaar kunnen stellen, maar ook hier gaat het rap en is het moeilijk om met jouw gezelschap naast elkaar te kunnen plaatsnemen in de tribune. Via onze aanbieders kan je eenvoudig tickets bestellen aan voordelige prijzen en kan je bovendien ook jouw reis als jouw verblijf uit handen laten nemen!

Bezoek de Allianz Arena en neem een kijkje in het FC Bayern Museum

Verder kan je ook via de sportreisbureaus op onze website een combi tour boeken waarbij je zowel de Allianz Arena als het FC Bayern Museum kan bezoeken. Ervaar de Allianz Arena vanuit spelersperspectief, wandel door de gigantische spelerstunnel en ontdek unieke details die dit stadion tot een van de mooiste maken ter wereld. Ontdek in het FC Bayern Museum hoe de club in 1900 werd opgericht en hoe het mettertijd de meest succesvolle ploeg in Duitsland werd.

Koop tickets voor FC Bayern München en beleef Europees topvoetbal!

De ‘Schlauchboot’ (opblaasbare boot) is het tweede grootste stadion van Duitsland, na die van Borussia Dortmund. Het ligt op een half uur van het historisch centrum van de stad München. Er is een vlotte verbinding met het openbaar vervoer beschikbaar. München als stad heeft ook heel wat te bieden voor degene die er een citytrip van willen maken. De Marienplatz, de Engelse tuin en de Viktualienmarkt zijn maar een kleine greep uit activiteiten die je kan inplannen in deze bruisende stad.

Programma 2024 | 2025

10

Aug

2024

Tottenham

vs

Bayern München

Tottenham Hotspur Stadium

Vriendschappelijke

vanaf 249 €

Lees meer

Over voetbalreizen met Bayern München

Bayern München is door de jaren heen duidelijk de succesvolste Duitse voetbalclub. Geen andere club komt in de buurt van het aantal prijzen dat Bayern München heeft gewonnen. Als je van Duits voetbal houdt en van Bayern München in het bijzonder, dan moet je een voetbalreis naar München kopen.

Het kan erg lastig zijn om aan tickets te komen voor een thuiswedstrijd van Bayern München. De wedstrijden zijn altijd uitverkocht en vaak is het zelfs zo dat niet alle leden van de officiële fanclub aan tickets kunnen komen. Met het bestellen van een voetbalreis naar München via een reisbureau kan het zijn dat je toch aan een ticket kunt komen voor een thuiswedstrijd. Als je een pakketreis bestelt, krijg je zowel een hotel als eventueel een vlucht mee in de prijs.

Bayern München werd opgericht in 1900, maar werd pas eind jaren zestig succesvol. Sindsdien ging er bijna geen seizoen voorbij dat er geen prijs werd gewonnen. Door de jaren heen won Bayern München 22 Duitse titels, 15 keer de DFB-pokal en 4 keer de Europa-cup/Champions League. Legendes die voor de club hebben gespeeld zijn onder andere Franz “Der Kaiser’’ Beckenbauer, Gerd Müller, Paul Breitner, Lothar Matthäus en Oliver Kahn.

Wat je kunt doen in München

Aanbevolen wordt om eind september naar München te gaan, dan kun je tijdens die trip ook genieten van het wereldberoemde ‘’Oktoberfest’’. Maar er is veel meer te doen in München. Je kunt naar Blomberg gaan om te bobsleeën (zonder ijs), Schloss Nymphenburg bezoeken of naar het enorme BMW-museum gaan.

Feiten over de Allianz Arena

FC Bayern München en TSV 1860 München delen dit stadion in de Bundesliga. Het is heel bijzonder dat twee van dergelijke grote clubs een stadion delen, zeker in Duitsland. De derby in de Allianz-Arena is dan ook iets speciaals. Als je het Duitse voetbal wilt meemaken dan doe je er goed aan om een wedstrijd te bezoeken tussen 1860 München en de giganten van Bayern München.

Feiten over de Allianz Arena

De Allianz Arena werd in 2005 in gebruik genomen ter vervanging van het Olympische stadion. De capaciteit is 69.000 toeschouwers, hiervan zijn er 13.500 staanplaatsen. Met deze capaciteit is de Allianz Arena het twee na grootst stadion in Duitsland. Slechts het Signal Iduna Park in Dortmund en het Olympisch Stadion in Berlijn zijn groter.
Vanwege de ronde vorm van het stadion, heeft het de bijnaam de Schlauchboot, dat is Duits voor
rubberboot.

De geschiedenis van het stadion

Plannen voor een nieuw stadion in München waren er al in 1997. De lokale overheid had plannen om het Olympisch Stadion te renoveren en moderniseren, maar Bayern München had andere plannen. In oktober 2002 begon men met de bouw. Circa 2,5 jaar later was het stadion klaar. Het stadion werd in gebruik genomen op 30 mei 2005 met een wedstrijd tussen 1860 München en Nürnberg.
De Allianz Arena was sindsdien toneel voor zowel wedstrijden tijdens het WK voetbal als de Champions League finale in 2012 (waar Chelsea won van ´thuisclub´ Bayern München). In de laatste jaren heeft men ingezien dat het stadion onderhand te klein is voor Bayern München, maar gelijktijdig te groot voor 1860 München. Dit kleine broertje overweegt om een eigen klein stadion te bouwen, hoewel er tot nu toe geen concrete plannen zijn.

Bereikbaarheid

De Allianz Arena ligt iets buiten het centrum van München, in de omgeving van Fröttmaning in het noordelijke deel van de stad. Het is eenvoudig per auto te bereiken via de E45 die langs het stadion ligt. Het makkelijkst is toch om de metro te nemen (lijn 6 in noordelijke richting, station Fröttmaning)