We vergelijken aankoopprijzen met tweedehandsprijzen. Prijzen kunnen afhankelijk van het aanbod hoger of lager uitvallen dan de richtprijs

Voetbalreizen naar Borussia Dortmund

Vergelijk voetbalreizen naar Borussia Dortmund

Borussia Dortmund is na Bayern München de bekendste voetbalclub in Duitsland en is een populaire reisbestemming voor voetbalfans uit de hele wereld. Wat ook steeds gepaard gaat met ‘Die Borussen’ is de beruchte ‘Gelbe Wand’, een staantribune achter de goal waar 25.000 toeschouwers hun ploeg kunnen aanmoedigen. De sfeer is daardoor in heel Duitsland en ver daarbuiten bekend. Het stadion draagt de naam ‘Signal Iduna Park’ en is het grootste stadion in Duitsland met een totale capaciteit van 81.365 toeschouwers, gevolgd door Bayern München met 75.000 toeschouwers.

Hoe een voetbaltrip boeken naar Borussia Dortmund?

Om de meest intense voetbalervaring uit Europa te beleven kan je bij ons terecht bij een van onze aanbevolen touroperators. Via de website van de club tickets boeken is een heus huzarenstukje wegens de immense populariteit van de club buiten de landsgrenzen heen. Hierbij kan een touroperator dus best handig zijn. Wij verzamelen de meest voordelige ticketaanbieders die ook pakkettours aanbieden waarbij ook jouw vlucht en verblijf kunnen geboekt worden als je daarvoor kiest. Er is ook de vrijheid om gewoon losse wedstrijdtickets te boeken en zelf jouw trip rond de wedstrijd uit te stippelen.

Boek een stadiontour en ontdek het beruchte stadion van Borussia Dortmund

Het stadion onderging een renovatie in het jaar 2018 waardoor niet alleen de capaciteit nog wat werd opgekrikt maar het ook tot een van Europa’s modernste stadions doet behoren. Neem een kijkje achter de schermen in het grootste voetbalstadion van Duitsland en ervaar de unieke BVB Stadium Tour in het Signal Iduna Park. De club heeft enkel de meest doorwinterde Borussia fans aangesteld om bezoekers rond te leiden. Ze staan garant om de passie en identiteit haarscherp tot in details over te brengen op de bezoekers.

Koop tickets voor Borussia Dortmund voor een unieke ervaring!

Het Signal Iduna Park ligt in de ‘Strobelallee’ en ligt met het openbaar vervoer op 10 minuten van het stadscentrum. Bovendien ligt er in de stad Dortmund een nationaal voetbalmuseum van Duitsland die open ging in 2015. Het werd gebouwd met de opbrengsten van het Wereldkampioenschap 2006 in Duitsland. Verder heeft de bruisende stad Dortmund naast voetbal heel wat te bieden. Geen moment verveling du! Natuurlijk kies jij zelf hoe jouw voetbaltrip eruit ziet en via onze partners kan je die zelf helemaal uitstippelen!

Programma 2024 | 2025

Over voetbalreizen met Borussia Dortmund

Na Bayern München is Borussia Dortmund de grootste club in de Bundesliga gemeten aan het aantal fans. Borussia Dortmund is ook één van de succesvolste clubs in Duitsland. Thuisstadion Signal Iduna Park is dan ook een heksenketel als de geel/zwarten er spelen. Als je Borussia Dortmund een keer wilt zien spelen, probeer dan een ticket te kopen voor de Südtribune, dit is een gigantische tribune met alleen staanplaatsen.

Naar het voetbal gaan in Duitsland is eigenlijk heel goedkoop. Hoewel het soms wel lastig kan zijn om aan tickets te komen. Als je naar een reisbureau gaat die gespecialiseerd is in voetbalreizen, kun je kiezen uit verschillende opties, bovendien kun je tickets kopen in combinatie met een vlucht en of hotel.

BV Borussia 09 Dortmund, zoals de volledige naam luidt, werd opgericht in 1909. Net zoals het bij vele andere clubs ging, werd de club opgericht door enkele voetbalenthousiasten. Borussia Dortmund is door de jaren heen altijd een grootmacht geweest in het Duitse voetbal. De beste periode was in de jaren negentig waar de club twee jaar achtereen Duits kampioen werd (1995 en 1996) en ze de Champions League wonnen in 1997. Borussia Dortmund won de Duitse titel 8 keer en 3 keer de DFB-pokal alsmede 1 keer de Champions League en 1 keer de Europa-Cup voor bekerwinnaars.

Wat je kunt doen in Dortmund

Dortmund is een grote stad en heeft veel te bieden, zelfs aan de meest veeleisende bezoeker. Dortmund staat bekend om de vele musea, hiervan zijn er veel met kunst. Je vindt er ook veel mooie parken. Een bezoek aan de Floriantoren, een hoge Tv-toren met uitzicht over de hele stad kan worden aanbevolen.

Feiten over het Signal Iduna Park

Het Signal Iduna Park of het Westfalenstadion zoals het stadion in de volksmond heet, is het grootste stadion van Duitsland. Het is de thuishaven van topclub Borussia Dortmund. Dit stadion is bijna altijd uitverkocht. Als je Dortmund hier ziet spelen, ben je in gezelschap van 80.000 andere fans.

Feiten over het Signal Iduna Park

Het stadion werd gebouwd in 1974 en heette Westfalenstadion tot 2005, hierna betaalde verzekering- en financieringsmaatschappij Signal Iduna een grote som geld zodat het stadion hun naam zou gaan dragen. Er is een capaciteit van 80.720 toeschouwers, hiervan staan 24.454 toeschouwers op Europa’s grootste staantribune, de Südtribune. Bij interlands en wedstrijden van de Europese bekertoernooien is de capaciteit 65.718 toeschouwers.

De geschiedenis van het stadion

In de jaren 60 was Borussia Dortmund’s oude stadion Rote Erde in principe rijp voor de sloop. Daarom begon men met het maken van plannen voor een nieuw stadion. Men moest toch wachten tot de jaren voor het WK-voetbal in 1974 voordat de plannen werden gerealiseerd. Het stadion werd in gebruik genomen op 2 april 1974 met een wedstrijd tussen Dortmund en Schalke 04, deze twee clubs zijn overigens elkaars aartsvijand in de Duitse Bundesliga.
In de jaren negentig kon Dortmund grote successen vieren in zowel de Bundesliga als in de Europese bekertoernooien. Daarom was er behoefte aan uitbreiding van de capaciteit. Na de verbouwing in 1999 kon het stadion 68.600 fans ontvangen. Sinds de laatste verbouwing in 2003, heeft men de huidige capaciteit.

Tijdens het WK-voetbal in Duitsland in 2006, was het Signal Iduna Park één van de meest gebruikte stadions. Hier werd onder andere de halve finale tussen Duitsland en Italië gespeeld. Deze wedstrijd werd gewonnen door de Italianen.

Bereikbaarheid

Circa 3 kilometer zuidelijk van het centrum van Dortmund ligt het Signal Iduna Park, het is deel van een groot complex waar je onder andere vergadercentra vindt. Het oude Rote Erde ligt precies naast het stadion. Je kunt het beste een pendeltrein nemen naar het station Dortmund Signal Iduna Park, van daar is het slechts enkele minuten lopen naar het stadion.