Voetbalreizen naar Bundesliga

Voetbalreizen Bundesliga

De Bundesliga is de wereldbekende Duitse profvoetbalcompetitie en heeft de hoogste gemiddelde bezoekersaantallen in de sportwereld, reikend tot 45.134 in het seizoen 2011-12. Zoals in de meeste Europese competities, worden er 38 wedstrijden gespeeld per seizoen waarbij wedstrijden thuis en uit worden gespeeld. Interessant is dat de Bundesliga een van de weinige competities is die een winterstop kent van zes weken, die begint in het midden van december en loopt tot eind januari.
De competitie wordt beschouwd als een van de beste ter wereld en heeft een aantal bekende Duitse teams voortgebracht die hebben meegedaan in de Champions League, waaronder FC Bayern, Borussia Dortmund, Hamburger SV, Werder Bremen, Borussia Mönchengladbach en VfB Stuttgart. Gebaseerd op hoe clubs uit de competitie het hebben gedaan in Europese competities, is deze competitie de 3e beste van Europa’s elite voetbalcompetities. Momenteel kwalificeren de beste vier teams in de competitie om mee te doen aan de UEFA Champions League waarbij de eerste drie direct naar de groepsfase gaan en het team op de vierde plaats meedoet met een play-off om een plaats in de groepsfase te winnen.
De populariteit van de competitie heeft ervoor gezorgd dat de wedstrijden wereldwijd in meer dan 200 landen worden uitgezonden. Deze internationale populariteit heeft geleid tot een grote opbrengst die word gegenereerd en de topclubs in de competitie kunnen daardoor spelers van topklasse aantrekken van over de hele wereld. Het succes van het Duitse nationale team wordt als oorzaak genoemd van het succes waarmee de competitie vaste spelers van het nationale team heeft voortgebracht zoals Lothar Matthäus, Bastian Schweinsteiger en Oliver Kahn.
Sinds zijn oprichting in 1963 is FC Bayern München het dominante team geweest met een totaal van 24 kampioenschappen in 53 jaar. De competitie wordt gespeeld door 18 teams met degradatie en promotie van en naar de 2. Bundesliga, wat de tweede divisie is van het Duitse profvoetbal. De Duitse profvoetbalcompetitie bestaat slechts uit twee competities en de teams die daar niet aan mee doen worden verdeeld in regionale competities. De winnaar van de Duitse Bundesliga kwalificeert zich voor de DFL-Supercup, een wedstrijd tegen de winnaar van de DFB-Pokal, de Duitse nationale bekercompetitie.
Interessant is dat de teams uit de Bundesliga zijn onderworpen aan strikte financiële voorschriften en zich elk jaar moeten aanmelden om met de competitie mee te doen, daarbij moeten zij de bestuurders overtuigen van het feit dat er geen faillissementsdreiging is en dat zij een solide financiële basis hebben.

Programma 2023 | 2024

Voetbalreizen & Tickets Bundesliga

Tickets voor de Bundesliga wedstrijden kunnen worden besteld bij individuele clubwebsites of andere tussenpersonen. Maar zoals bij veel Europese voetbalcompetities krijgen seizoenkaarthouders de kans om tickets te kopen een week voor het algemene publiek, dus als je een regelmatige bezoekers wilt worden van een bepaalde club is een seizoenkaart misschien een goede keuze.
Duitsland is de wereldleider in veel industriële en technologische sectoren en ’s werelds derde grootste exporteur en importeur van goederen. Daarom heeft Duitsland een moderne vervoersinfrastructuur en de Bundesliga clubs zijn goed bereikbaar met auto of trein. Daarbij heeft Duitsland voor de internationale reiziger een scala aan internationale vliegvelden zoals Frankfurt, waarmee je het midden van Duitsland bereikt, Düsseldorf in het noordoosten, München in het zuiden, Hamburg in het noorden, Stuttgart in het zuidwesten en Berlijn in het oosten van het land.

Geschiedenis

Voordat de Bundesliga is opgericht werd Duits voetbal gespeeld door middel van een serie regionale semiprofessionele competities met een complex systeem van play-offs om een nationale kampioen te kunnen uitroepen. Het was echter gedurende de jaren ‘50 dat Duitslands beste wedstrijden naar andere professionele competities werden getrokken en al snel begon er vraag te komen naar de oprichting van een centrale Duitse profvoetbalcompetitie die beter paste bij die van de Europese voetbalburen.
Toevallig werd er tijdens deze tijd van verandering in de West-Duitse voetbalcompetities een aparte competitie gevormd in wat toen Oost-Duitsland werd genoemd, deze stond bekend onder de naam DDR-Oberliga.
Toen Duitsland verloor van Joegoslavië (0-1) in de kwartfinale van het WK in Chili in 1962, begon de vraag naar een professionele competitie echt te groeien en bereikte zelfs de overheid. Er meldden zich 46 teams aan om lid te worden van deze nieuwe profvoetbalcompetitie en 16 clubs werden gekozen om de eerste Bundesliga te vormen. Deze keuze was gebaseerd op vorige successen en financiële stabiliteit. Zo werden 16 van de sterkste semiprofessionele teams uit West-Duitsland de stichtende leden van de eerste Duitse profvoetbalcompetitie. FC Köln was de eerste kampioen van de Bundesliga gedurende het inaugurele seizoen in 1963-64.