Voetbalreizen & Tickets Eredivisie

Programma 2018 | 2019
4 April
Feyenoord vs Heerenveen
Feijenoord Stadion
Eredivisie
vanaf 60 €
Lees meer
13 April
Feyenoord vs Heracles
Feijenoord Stadion
Eredivisie
vanaf 60 €
Lees meer
13 April
Ajax vs Excelsior
Amsterdam ArenA
Eredivisie
vanaf 120 €
Lees meer
14 April
PSV Eindhoven vs De Graafschap
Eredivisie
vanaf 125 €
Lees meer
20 April
Feyenoord vs Alkmaar
Feijenoord Stadion
Eredivisie
vanaf 95 €
Lees meer
21 April
PSV Eindhoven vs ADO Den Haag
Eredivisie
vanaf 175 €
Lees meer
24 April
Ajax vs Vitesse
Amsterdam ArenA
Eredivisie
vanaf 175 €
Lees meer
28 April
PSV Eindhoven vs Heracles
Eredivisie
vanaf 175 €
Lees meer

--- Feiten over Eredivisie

De Eredivisie is de top van het Nederlandse voetbal en is opgericht in 1956, interessant genoeg was dit slechts twee jaar nadat het profvoetbal in Nederland ontstond. De Nederlandse voetbalcompetitie bereikte zijn hoogste plaatsing in het seizoen van 2012-2013 toen het werd ingedeeld als de negende beste competitie in Europa door het Europese voetbalbestuursorgaan UEFA. De competitie wordt gespeeld door 18 teams waarvan elke club zijn rivalen twee keer tegenkomt, zowel thuis als uit. De club die onderaan staat aan het einde van het seizoen wordt gedegradeerd naar de Eerste Divisie en de kampioenen uit die divisie worden automatisch gepromoveerd naar de Eredivisie. Een play-off tussen de volgende twee laatste clubs bepaalt de laatste degradatieplaats. De competitie heeft ook twee landelijke bekercompetities met de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal.
Elk jaar ontvangt de winnaar van de Eredivisie het Nederlandse Nationale Kampioenschap en in de 59-jarige geschiedenis heeft AFC Ajax deze het vaakst gewonnen. Ajax heeft de competitietitel 24 keer gewonnen, PSV Eindhoven 18 keer en Feyenoord 9 keer. Deze drie Nederlandse teams zijn zo dominant in de competitie dat zij het kampioenschap sinds 1965 met z’n drieën op drie keer na altijd hebben gewonnen.
De competitie is erg populair onder de fans en trekt elk jaar trekt grote sponsordeals aan. In 1990 werd de officiële naam van de competitie PTT Telecompetitie nadat er een lucratieve sponsordeal werd gesloten met PTT Telecom. In 2012 werd onthuld dat Rupert Murdock de rechten had verkregen om de wedstrijden van de Eredivisie uit te zenden voor een ongelofelijke duur van twaalf jaar, in een deal die naar verluid 1 miljard euro waard is. Als onderdeel van deze deal krijgt elke Eredivisie club meer dan 4 miljoen euro per jaar voor de 12-jarige duur van het contract. Deze financiële vrijheid heeft de clubs geholpen om te concurreren met de beste in Europa, met live wedstrijden die worden uitgezonden door Fox Sports Eredivisie en een hoogtepuntenshow uitzending op de NOS.

Geschiedenis

Voorafgaand aan de oprichting in 1954 van de Eredivisie, werd het Nederlandse voetbal gereguleerd door het Nederlandse Voetbalcompetitie Kampioenschap. Als volledige amateurcompetitie werd deze beslist door een serie play-offs met een groep regionale clubs die succesvol waren in de afgelopen jaren. Interessant is dat de KNVB (Koninklijke Nederlandse Voetbalbond) toegewijd was aan de amateurstatus en elke vorm van betaling afwees. De KNVB schorste zelfs een paar spelers die werden betrapt op het ontvangen van een salaris en een club die spelers kocht voor transferbedragen.
Echter, zoals in vele andere Europese voetbalcompetities begon een roep om een professionele competitie te ontstaan toen nationale teamleden begonnen te vertrekken om in het buitenland te spelen. Er vertrok zelfs zoveel talent uit de Nederlandse competitie dat de KNVB spelers die in het buitenland speelden begon te schorsen uit het Nederlandse nationale team. Deze massale uitstroom, voornamelijk naar de Franse professionele competities werd de Noordzee Overstroming van 1953 genoemd. Maar toen de Nederlandse spelers in het buitenland een wedstrijd regelden tegen het Franse nationale team en de wedstrijd met 2-1 wonnen, spoorde dit de Nederlanders aan om hun eigen professionele voetbalcompetitie te beginnen en de Eredivisie was geboren.

SP U NR Z GV ZV VSA P.