We vergelijken aankoopprijzen met tweedehandsprijzen. Prijzen kunnen afhankelijk van het aanbod hoger of lager uitvallen dan de richtprijs

Voetbalreizen naar Ajax

Programma 2024 | 2025

Over voetbalreizen met Ajax

Ajax, of Amsterdamsche Football Club Ajax zoals de volledige naam luidt, is één van de drie grote clubs in Nederland. De andere 2 zijn PSV en Feyenoord. In perioden van de geschiedenis heeft Ajax zowel het Nederlandse als het Europese voetbal gedomineerd.

Hoewel het stadion van Ajax erg ruim van opzet is, kan het toch snel gevuld zijn, speciaal als het gaat om de topwedstrijden tegen PSV of Feyenoord. Tickets kun je kopen via internet of bij de ingang van het stadion.

Ajax werd door een aantal studenten opgericht in een café in Amsterdam in 1883. Sindsdien is Ajax de nummer één van Nederland. De naam komt van de Griekse held met dezelfde naam. Er hebben een reeks bekende spelers bij Ajax gevoetbald in de loop der jaren. Johan Cruijff was de grote leider tijdens de grote successen in de jaren zeventig. In latere tijden waren er Dennis Bergkamp, Marco van Basten, Wesley Sneijder en Zlatan Ibrahimovic als toonaangevende spelers. Door de jaren heen was Ajax 31 keer kampioen van Nederland en wonnen de 18 keer de KNVB-beker. Ook werd de Europacup 1/Champions League 4 keer gewonnen alsmede 1 keer de Europacup 2 voor bekerwinnaars en 1 keer de UEFA-Cup/Europa League.

Wat je kunt doen in Amsterdam

Bij een bezoek aan Amsterdam moet je een rondvaart door de grachten niet vergeten. Amsterdam is een cultuurbewuste stad, je vind er dus vele musea, onder andere met werken van de kunstschilders Rembrandt en Van Gogh, ook vindt je er het Anne Frankhuis.

Feiten over de Amsterdam ArenA

De Nederlandse topclub Ajax speelt zijn thuiswedstrijden sinds 1996 in de Amsterdam ArenA. Het stadion is de grootste van Nederland en wordt ook gebruikt voor het spelen van interlands. De Amsterdam ArenA was het eerste stadion in Europa met een dak dat gesloten kan worden, zodat het zowel de toeschouwers als het speelveld overdekt.

Feiten over de Amsterdam ArenA

De Amsterdam ArenA biedt plaats aan 52.960 toeschouwers die allen overdekt zitten.
Het één na grootst stadion in Nederland is de De Kuip in Rotterdam dat plaats biedt aan 51.000 toeschouwers. De Amsterdam ArenA is extreem hoog met zijn 78 meter, dat maakt de tribunes zeer steil. Slechts de tribunes in Santiago Bernabéu en het San Siro in Milaan zijn nog steiler.

De geschiedenis van het stadion

Meer dan 60 jaar geleden, vanaf het midden dertiger jaren tot midden jaren negentig speelde Ajax zijn thuiswedstrijden in het kleine stadion De Meer. Er was een periode dat het stadion plaats bood aan 30.000 toeschouwers, maar in de jaren negentig werd het stadion verbouwd om aan veiligheidseisen te voldoen en tevens van meer gemak te voorzien. Hierdoor kreeg het een capaciteit van slechts 19.000 zitplaatsen. Dit was de oorzaak dat Ajax begon te overwegen om een nieuw stadion te bouwen. Deze bouw startte in 1993 en het was klaar in 1996. Het stadion werd in augustus 1996 in gebruik genomen met een vriendschappelijke wedstrijd tussen Ajax en het Italiaanse AC Milan.

De Champions League finale van 1998 werd in de Amsterdam ArenA gespeeld. Ook werden er tijdens het EK-2000 diverse wedstrijden gespeeld in de Amsterdam ArenA. De Europa League finale van het seizoen 2012/13 zal ook worden gespeeld in de Amsterdam ArenA.

Bereikbaarheid

De Amsterdam ArenA ligt in een nieuwe moderne wijk in het zuidoosten van Amsterdam. Het stadion ligt niet ver van het centrum van Amsterdam. Het wordt aanbevolen om de trein of de metro te nemen naar de Amsterdam ArenA. Er is een gecombineerd treinmetrostation, BijlmerArenA, direct verbonden met het stadion. Dit is een ritje van slechts een kwartier.