We vergelijken aankoopprijzen met tweedehandsprijzen. Prijzen kunnen afhankelijk van het aanbod hoger of lager uitvallen dan de richtprijs

Voetbalreizen naar Milan

Vergelijk voetbalreizen naar AC Milan

Associazone Calcio Milan of gewoon AC Milan in de volksmond is opgericht in 1899 en is het 3e meest succesvolle team ooit in Italië na F.C. Juventus en stadsrivaal Inter Milaan. Het kon in totaal 15 keer de serie A winnen waarvan de laatste titel in 2011. Na een tijdje in de subtop te hangen het laatste decennium is het nu weer aan een weg naar omhoog aan het timmeren om terug hun plek bij de Italiaanse top te claimen. I Rossoneri (de Rood-Zwarten) zijn wel veruit de het meest succesvolle Italiaanse team op het Europese toneel. Het won in totaal 7 keer de UEFA Champions League en moet daarbij enkel het Spaanse Real Madrid voor zich laten die het meest prestigieuze toernooi 15 keer wonnen.

Klaar voor een voetbaltrip naar A.C. Milan? Zo geboekt

Wens je de ‘Derby Della Madonnina’ tegen eeuwige stadsrivaal Inter Milaan bij te wonen of een topwedstrijd op het Europese toneel? Dan ben je hier op de juiste plek. Bij ons vind je een handig overzicht van de meest voordelige formules die aangeboden worden door online touroperators. Of je nou gewoon een wedstrijdticket wenst te boeken of een volledige trip, via onze partners kom je niet voor verrassingen te staan. Voetbal primeert maar het moet ook betaalbaar blijven.

San Siro: een architecturaal pareltje gevuld met geschiedenis

San Siro heet officieel ‘Stadio Giuseppe Meazza’, een verwijzing naar de voetballer Giuseppe Meazza die zowel voor A.C. Milan als voor Inter Milaan uitkwam tijdens zijn spelerscarrière. San Siro is dan weer de naam van de wijk waarin het stadion ligt. De burenderby tussen A.C. Milan en Inter Milaan heeft al voor menig intense duels gezorgd. Een deel van de Stadion Tour die je kan volgen is dan ook gewijd aan de vurige historie tussen beide teams die elk hun unieke identiteit bewaarden. Het stadion staat bovendien ook gekend in de wereld van de architectuur als een van de mooiste stadions in Europa.

Boek hier veilig jouw voetbaltrip naar A.C. Milan

Met 80.000 toeschouwers heeft A.C. Milan het grootste stadion in Italië. San Siro ligt op een dik uur wandelafstand van het stadscentrum van Milaan maar via het vlotte openbare vervoer kan je vlot pendelen tussen beide. Wil je liever gewoon vlot een voetbalwedstrijd meepikken en de dag opnieuw huiswaarts keren dan kan dit ook uiteraard, er zijn voldoende slaap en eetgelegenheden in de bruisende wijk San Siro. Jij kiest jouw aangepaste reis volledig zelf bij een van onze partners!

Programma 2024 | 2025

Over voetbalreizen met Milan

AC Milan is één van de twee grote clubs in Milaan. Milan heeft een groot aantal Italiaanse en Europese titels. Veel Nederlanders hebben zicht door de jaren heen getooid in het klassieke rood-zwart gestreepte shirt van Milan en één of meerdere thuiswedstrijden gezien in het legendarische San Siro te Milaan.

Tickets voor Milan´s thuiswedstrijden koop je via internet of bij de ingang van het stadion. Het gebeurt zelden dat San Siro is uitverkocht. Het is feitelijk alleen bij de wedstrijden tegen Inter en Juventus, dat het moeilijk is om aan tickets te komen. Als je het jezelf eenvoudig wilt maken, boek dan een pakketreis voor zowel een ticket als hotel en vlucht.

AC Milan werd opgericht in 1899. Milan is de op één na succesvolste club van Italië. Alleen Juventus won meer prijzen door de jaren heen. Milan won onder andere 18 keer de Italiaanse titel, 5 keer de Italiaanse beker en 7 titels in de Europa-Cup/Champions League. Grote spelers van Milan waren onder andere Paolo Maldini, Franco Baresi, Marco van Basten en Gianni Rivera.

Wat je kunt doen in Milaan

In de omgeving van Milaan is niet echt veel te beleven, dus zal je in het centrum moeten zijn. Hier kun je een kijkje nemen in de kathedraal en ook kun je ´´Het laatste avondmaal´´ van Leonardo da Vinci zien in Milaan. Winkelmogelijkheden zijn er ongekend en er zijn ook veel goede restaurants. Wat is er nog meer te wensen?

Feiten over San Siro

In Italië is het normaler dan in de rest van Europa dat twee clubs een stadion delen. In Milaan delen AC Milan en Internazionale het stadion San Siro, of Guiseppe Meazza Stadion zoals de officiële naam luidt.

Feiten over het San Siro

San Siro biedt plaats aan iets meer dan 80.000 zittende toeschouwers. Het stadion werd in gebruik genomen in 1926 met een wedstrijd tussen Milan en Inter. Deze wedstrijd werd door Inter met 6-3 gewonnen. Toen was de capaciteit 35.000 toeschouwers. Er is geen officieel record, maar in de jaren vijftig was de officiële capaciteit 100.000 toeschouwers en er wordt gezegd dat het stadion diverse keren tot aan de rand was gevuld.

De geschiedenis van het stadion

Het was Milan´s president Piero Pirelli die besloot dat er een nieuw modern stadion moest worden gebouwd in de wijk San Siro in Milan. Het stadion was klaar in 1926. De eerste jaren was het alleen Milan dat het stadion gebruikte. Inter speelde namelijk zijn thuiswedstrijden in Arena Civica tot 1945. In de jaren vijftig werd er veel verbouwd aan het stadion, maar het is pas sinds de jaren negentig dat San Siro er uit ziet zoals nu. Men bouwde bijvoorbeeld een derde ring op drie tribunes, ook werden alle zitplaatsen overdekt en werden de klassieke cilindervormige torens op de hoeken van het stadion gebouwd.

In 1980 werd de officiële naam veranderd in Guiseppe Meazza stadion om de speler met die naam te eren. Meazza was een grote legende bij Inter en hij speelde ook nog 2 seizoenen voor Milan.

Bereikbaarheid

San Siro ligt in het westelijk deel van Milaan. Transportverbindingen van en naar het stadion zijn relatief goed. Er zijn mogelijkheden om de metro, de auto de bus of de tram te nemen. Op wedstrijddagen rijdt er een gratis bus vanaf het Lotto-Fiera station naar het stadion. Om naar het Lotto-Fiera station te komen is het een goed idee om de metro te nemen (rood lijn 1).