We compare primary and secondary marketplaces. Prices might be higher or lower than face value.

Programma 2020 | 2021

Voetbalreizen met Milan

AC Milan is één van de twee grote clubs in Milaan. Milan heeft een groot aantal Italiaanse en Europese titels. Veel Nederlanders hebben zicht door de jaren heen getooid in het klassieke rood-zwart gestreepte shirt van Milan en één of meerdere thuiswedstrijden gezien in het legendarische San Siro te Milaan.

Tickets voor Milan´s thuiswedstrijden koop je via internet of bij de ingang van het stadion. Het gebeurt zelden dat San Siro is uitverkocht. Het is feitelijk alleen bij de wedstrijden tegen Inter en Juventus, dat het moeilijk is om aan tickets te komen. Als je het jezelf eenvoudig wilt maken, boek dan een pakketreis voor zowel een ticket als hotel en vlucht.

AC Milan werd opgericht in 1899. Milan is de op één na succesvolste club van Italië. Alleen Juventus won meer prijzen door de jaren heen. Milan won onder andere 18 keer de Italiaanse titel, 5 keer de Italiaanse beker en 7 titels in de Europa-Cup/Champions League. Grote spelers van Milan waren onder andere Paolo Maldini, Franco Baresi, Marco van Basten en Gianni Rivera.

Feiten over San Siro

In Italië is het normaler dan in de rest van Europa dat twee clubs een stadion delen. In Milaan delen AC Milan en Internazionale het stadion San Siro, of Guiseppe Meazza Stadion zoals de officiële naam luidt.

Feiten over het San Siro

San Siro biedt plaats aan iets meer dan 80.000 zittende toeschouwers. Het stadion werd in gebruik genomen in 1926 met een wedstrijd tussen Milan en Inter. Deze wedstrijd werd door Inter met 6-3 gewonnen. Toen was de capaciteit 35.000 toeschouwers. Er is geen officieel record, maar in de jaren vijftig was de officiële capaciteit 100.000 toeschouwers en er wordt gezegd dat het stadion diverse keren tot aan de rand was gevuld.

Bereikbaarheid

San Siro ligt in het westelijk deel van Milaan. Transportverbindingen van en naar het stadion zijn relatief goed. Er zijn mogelijkheden om de metro, de auto de bus of de tram te nemen. Op wedstrijddagen rijdt er een gratis bus vanaf het Lotto-Fiera station naar het stadion. Om naar het Lotto-Fiera station te komen is het een goed idee om de metro te nemen (rood lijn 1).

De geschiedenis van het stadion


Het was Milan´s president Piero Pirelli die besloot dat er een nieuw modern stadion moest worden gebouwd in de wijk San Siro in Milan. Het stadion was klaar in 1926. De eerste jaren was het alleen Milan dat het stadion gebruikte. Inter speelde namelijk zijn thuiswedstrijden in Arena Civica tot 1945. In de jaren vijftig werd er veel verbouwd aan het stadion, maar het is pas sinds de jaren negentig dat San Siro er uit ziet zoals nu. Men bouwde bijvoorbeeld een derde ring op drie tribunes, ook werden alle zitplaatsen overdekt en werden de klassieke cilindervormige torens op de hoeken van het stadion gebouwd.

In 1980 werd de officiële naam veranderd in Guiseppe Meazza stadion om de speler met die naam te eren. Meazza was een grote legende bij Inter en hij speelde ook nog 2 seizoenen voor Milan.

Milan Tickets en Vervoer

Heb jij er ook altijd van gedroomd om een van de meest succesvolle teams van Italië te zien spelen tegen aartsrivaal Inter in de Derby della Madonnina? Nu heb je de kans om deze droom waar te maken. Voetbalreis.nl naar Milan heeft het ultieme aanbod voor jou, je familie of je vriendengroep. Als je echt Italiaans voetbal wilt zien en tegelijkertijd wilt genieten van een minivakantie in een van de mooiste steden van Italië ben je hier aan het goede adres.

Ga voor een paar dagen of een weekend naar Milaan en zie je team spelen. Wissel voetbal af met een culturele wandeling door de stad en breng een bezoek aan de bekende designhuizen zoals Gucci en Dolce & Gabbana. Geniet van de brandende zon en drink een koud biertje op een terras terwijl je wacht op de aftrap. Een voetbalreis naar Milan wordt een ervaring voor het leven en zal ongetwijfeld tot meerdere reizen leiden.

Voetbalreizen naar Milan kent drie arrangementen om uit te kiezen. Of je boekt hier alleen een wedstrijdticket en regelt je reis en overnachtingen zelf. De andere mogelijkheden zijn het boeken van wedstrijdticket en reis, of een arrangement met daarin de reis, wedstrijdticket en overnachtingen.

Wat je kunt doen in Milaan

In de omgeving van Milaan is niet echt veel te beleven, dus zal je in het centrum moeten zijn. Hier kun je een kijkje nemen in de kathedraal en ook kun je ´´Het laatste avondmaal´´ van Leonardo da Vinci zien in Milaan. Winkelmogelijkheden zijn er ongekend en er zijn ook veel goede restaurants. Wat is er nog meer te wensen?