We vergelijken aankoopprijzen met tweedehandsprijzen. Prijzen kunnen afhankelijk van het aanbod hoger of lager uitvallen dan de richtprijs

Voetbalreizen naar Inter

Vergelijk voetbalreizen naar FC Internazionale Milano

FC Internazionale Milano, ook wel Internazionale of gewoon Inter genoemd is opgericht op 9 maart 1908. De Milanese club wordt algemeen beschouwd als tweede grootste club in Italië. Het wist in 2021 kampioen van Italië te worden en zo de hegemonie van FC Juventus te doorbreken dat 9 seizoenen op rij de titel wist binnen te halen. De club wil zich ook zoals vanouds terug definitief in de top van de Serie A nestelen. I Nerazzurri (De Blauw Zwarten) speelt zijn wedstrijden in het legendarische San Siro wat eigenlijk een verwijzing is naar de wijk waar het stadion ligt. Stadio Giuseppe Meazza is de officiële naam. Giuseppe Meazza was een speler die zowel voor Inter Milaan als voor eeuwige stadsrivaal A.C. Milan uitkwam als speler.

Wil je een voetbaltrip naar Inter Milaan boeken?

Wens je gewoon een los wedstrijdticket te boeken voor een wedstrijd, gekoppeld aan een bezoek aan het mooie Milaan of boek je liever een pakket waarbij voetbal primeert en vlucht en verblijf ook voor jou geregeld worden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij geven op deze pagina een overzicht van de meest voordelige aanbieders. We merken op dat er tegenwoordig veel reisbureaus voetbaltrips aanbieden met prijzen die zeer uiteenlopen. Wij willen dat jij de juiste keuze kan maken voor een zorgeloos (voetbal)avontuur!

Stadio Giuseppe: de arena van de ‘Derby d’Italia’ tussen Inter en A.C. Milaan.

De rivaliteit tussen Inter Milaan en A.C. Milan is voor eeuwig en altijd en een van de meest intense in Europa. Beide teams delen het stadion sinds 1926 en menig legendarische duels zijn hier uitgevochten. In het stadion is er dan ook een ‘San Siro Museum’ welke heel veel aandacht besteed aan deze burenstrijd. Bij het bezoek aan dat museum kan je ook een stadiontour boeken met rondleiding waarbij je het unieke panorama kan waarnemen dat het Stadio Giuseppe te bieden heeft. Het stadion staat ook bekend als een architecturaal hoogstandje in Italië. Ook wordt je rondgeleid door de VIP-ruimtes, kleedkamers, persruimtes en nog zoveel meer…absoluut een aanrader wat ons betreft.

Boek hier veilig jouw tickets of aangepast reispakket naar Inter Milaan.

Het stadion van Inter Milaan telt een capaciteit van maar liefst 80.000 toeschouwers. Het heeft dit te danken aan een grote renovatie dat werd gedaan in 1955 dat toen zelfs plaats voorzag voor 100.000(!) toeschouwers. Dit werd om veiligheidsredenen gereduceerd naar de huidige aantallen. San Siro ligt op een eindje van het stadscentrum van Milaan. Met het openbaar vervoer leg je de afstand af in een half uur op een vlotte manier. Aan jou de keuze om vlakbij het stadion een verblijfplaats te boeken of gewoon lekker in het centrum om van daaruit te genieten van de indrukwekkende stad Milaan. Bij ons kan je alle formules vinden!

Programma 2024 | 2025

Over voetbalreizen met Inter

FC Internazionale Milano, of Inter zoals ze doorgaans genoemd worden, werd opgericht in 1908. De club is een van de voetbalzwaargewichten van Italië, wat duidelijk wordt als je kijkt naar hun uitbundige trofeeënkabinet. De gloriedagen van de club reiken terug naar de jaren halverwege 2000 tot aan 2010, toen ze de Serie A een ongelooflijke vijf keer op rij wonnen. De charismatische coach van Inter, José Mourinho, leidde het team door de laatste twee seizoenen van hun gouden tijdperk. Hij en zijn sterspelers wisten zelfs de Treble te winnen tijdens het seizoen 2009/2010, toen Inter naar huis ging met de A series, Coppa Italia en de Championship League-overwinning.

Als je Inter in Milaan wilt bezoeken is het het gemakkelijkst om een reisbureau te vinden dat zich specialiseert in voetbalreizen. Zij bieden een scala aan pakketten aan, inclusief wedstrijdtickets, vluchten en accommodatie, bijvoorbeeld. Als je liever zelf alles uitzoekt kun je je tickets via de Inter-website reserveren of per telefoon.

Inter werd opgericht in 1908 en in hun tweede seizoen wonnen ze de kampioenschappen, gevolgd door een serie overwinningen en titels op hun naam. De club ging naar huis met totaal 18 A Series-overwinningen, zeven Coppa Italia-triomfen, vijf Italia Super Cups, drie UEFA Cups, drie Champions League-titeles, twee Continental Cups en een wereldkampioenschap.

Dingen om te doen in Milaan

Wereldberoemd Milaan heeft veel te bieden, van modeshows tot prachtige parken en groene gebieden om van te genieten tijdens je voetbalreis. De stad heeft ook geweldige bezienswaardigheden als de Duomo di Milano en meesterwerken zoals Leonardo da Vinci’s The Last Supper. En laten we vooral ook niet vergeten dat San Siro op zichzelf al een bezienswaardigheid is (er is zelfs een museum binnenin de arena). Je kunt ook de stad Monza ontdekken (die bekend staat om de Formule 1), een aantal theaters, musea en nog veel, veel meer. Je er is dus genoeg te zien en te doen in Milaan.

Een paar woorden over San Siro

In Italië is het normaler dan in de rest van Europa dat twee clubs een stadion delen. In Milaan delen AC Milan en Internazionale het stadion San Siro, of Guiseppe Meazza Stadion zoals de officiële naam luidt.

Feiten over het San Siro

San Siro biedt plaats aan iets meer dan 80.000 zittende toeschouwers. Het stadion werd in gebruik genomen in 1926 met een wedstrijd tussen Milan en Inter. Deze wedstrijd werd door Inter met 6-3 gewonnen. Toen was de capaciteit 35.000 toeschouwers. Er is geen officieel record, maar in de jaren vijftig was de officiële capaciteit 100.000 toeschouwers en er wordt gezegd dat het stadion diverse keren tot aan de rand was gevuld.

De geschiedenis van het stadion

Het was Milan´s president Piero Pirelli die besloot dat er een nieuw modern stadion moest worden gebouwd in de wijk San Siro in Milan. Het stadion was klaar in 1926. De eerste jaren was het alleen Milan dat het stadion gebruikte. Inter speelde namelijk zijn thuiswedstrijden in Arena Civica tot 1945. In de jaren vijftig werd er veel verbouwd aan het stadion, maar het is pas sinds de jaren negentig dat San Siro er uit ziet zoals nu. Men bouwde bijvoorbeeld een derde ring op drie tribunes, ook werden alle zitplaatsen overdekt en werden de klassieke cilindervormige torens op de hoeken van het stadion gebouwd.

In 1980 werd de officiële naam veranderd in Guiseppe Meazza stadion om de speler met die naam te eren. Meazza was een grote legende bij Inter en hij speelde ook nog 2 seizoenen voor Milan.

Bereikbaarheid

San Siro ligt in het westelijk deel van Milaan. Transportverbindingen van en naar het stadion zijn relatief goed. Er zijn mogelijkheden om de metro, de auto de bus of de tram te nemen. Op wedstrijddagen rijdt er een gratis bus vanaf het Lotto-Fiera station naar het stadion. Om naar het Lotto-Fiera station te komen is het een goed idee om de metro te nemen (rood lijn 1).