Voetbalreizen naar Roma

Programma 2021 | 2022

6

Feb

2022

Roma

vs

Genoa

Stadio Olimpico

Serie A

vanaf 62 €

Lees meer

20

Feb

2022

Roma

vs

Hellas Verona

Stadio Olimpico

Serie A

vanaf 62 €

Lees meer

6

Maart

2022

Roma

vs

Atalanta

Stadio Olimpico

Serie A

vanaf 75 €

Lees meer

20

Maart

2022

Roma

vs

Lazio

Stadio Olimpico

Serie A

vanaf 185 €

Lees meer

10

April

2022

Roma

vs

Salernitana

Stadio Olimpico

Serie A

vanaf 62 €

Lees meer

16

April

2022

Napoli

vs

Roma

Stadio San Paolo

Serie A

vanaf 135 €

Lees meer

24

April

2022

Inter

vs

Roma

San Siro

Serie A

vanaf 81 €

Lees meer

1

Mei

2022

Roma

vs

Bologna

Stadio Olimpico

Serie A

vanaf 62 €

Lees meer

15

Mei

2022

Roma

vs

Venezia

Stadio Olimpico

Serie A

vanaf 62 €

Lees meer

22

Mei

2022

Torino

vs

Roma

Stadio Olimpico di Torino

Serie A

vanaf 109 €

Lees meer

Over voetbalreizen met Roma

AS Roma heeft hun thuisbasis in de Italiaanse hoofdstad en ze zijn consistent een van ’s lands top drie of vier teams in de Serie A. Het is echter wel een tijdje geleden dat ze een serie wonnen – dat was in het seizoen 2000/2001, met legendes als Batistuta, Cafu, Walter Samuel, Zanetti, Tommasi, Montella en De Rossi. Plus Mr AS Roma zelf natuurlijk, de levende legend Francesco Totti, die nog steeds bij de club is.

Als je AS Roma wilt zien spelen is de beste manier om een reisbureau te raadplegen die gespecialiseerd is in het aanbieden van complete pakketten: met wedstrijdtickets, vluchten en accommodatie. Als je liever zelf je reis wilt organiseren kun je je tickets reserveren via de AS Roma-website, in het stadion of per telefoon.

De Italiaanse gigant werd geboren in 1927, toen drie van de clubs in Rome werden samengevoegd. Sindsdien wonnen ze drie kampioenschappen, negen Coppa Italia-overwinningen en twee Supercoppa-triomfen.

Dingen om te doen in Rome

Er zijn genoeg dingen om te doen en te zien in de Italiaanse hoofdstad. Naast natuurlijk het genieten van de Italiaanse keuken, kun je ook wereldberoemde bezienswaardigheden zoals het Colosseum, de Sixtijnse Kapel, de Sint Pieter Basiliek, het Vaticaan, de Spaanse Trappen en nog veel, veel meer zien. En als je dorstig bent geworden zijn er tal aan barretjes en clubs. Rome heeft alles!

Rome’s Stadio Olimpico

Het Stadio Olimpico in Rome is het beroemdste voetbalstadion van Italië. Hier wordt ieder jaar de finale van de Copa Italia gespeeld. Daarnaast worden de interlands van het Italiaanse nationale voetbalteam vaak gespeeld in het Stadio Olimpico.

Feiten over het Stadio Olimpico in Rome

Het Romeinse Stadio Olimpico werd in gebruik genomen op 17 mei 1953 met een wedstrijd tussen Italië en Hongarije. Momenteel biedt het stadion plaats aan 72.698 toeschouwers, maar historisch gezien was de capaciteit veel hoger. Het Romeinse Stadio Olimpico is de thuishaven voor twee clubs in Rome, namelijk AS Roma en SS Lazio.

De geschiedenis van het stadion

De bouw van het Romeinse Stadio Olimpico werd gestart in 1928, maar was pas klaar in 1953. Het kostte dus 25 jaar tot dat de bouw voltooid was. De tweede wereldoorlog was één van de oorzaken van vertraging.

In 1960 was Rome gastheer voor de Olympische Spelen, hier werden alle staanplaatsen omgebouwd tot zitplaatsen. Dit halveerde bijna de capaciteit van 100.000 tot 53.000 toeschouwers. Als resultaat van deze verandering werd het Romeinse Olympisch Stadion het eerste stadion in Europa dat uitsluitend zitplaatsen had.

Voor het WK-voetbal in 1990 werd het stadion gerenoveerd en gemoderniseerd. Allereerst verhoogde men het aantal zitplaatsen tot meer dan 70.000, bovendien werd de afstand van tribune tot speelveld verkleind en werd het overdekt. Het was in het Romeinse Stadio Olimpico waar de finale werd gespeeld tussen West-Duitsland en Argentinië.

In 1997 onderging het de meest recente verandering. Het stadion werd aangepast aan de eisen van de UEFA zodat er een Champions League finale kon worden gespeeld. Momenteel heeft het Romeinse Stadio Olimpico een 5-sterren ranking van de UEFA.

Bereikbaarheid

Het Romeinse Stadio Olimpico ligt in het noordelijke deel van Rome, circa 4 kilometer van Vaticaanstad. Het stadion is erg mooi gelegen aan de oever van de Tiber. Het stadion heeft zijn eigen metrostation. De beste keus om naar het stadion te gaan is met de tram en uit te stappen bij halte Mancini. Van daar is het slechts enkele minuten lopen naar het stadion.