We vergelijken aankoopprijzen met tweedehandsprijzen. Prijzen kunnen afhankelijk van het aanbod hoger of lager uitvallen dan de richtprijs

Voetbalreizen naar Juventus

Vergelijk voetbalreizen naar Juventus FC

Zinnen gezet op een wedstrijd van FC Juventus? Maak je dan maar klaar om de grootste club uit Italië te bezoeken. La Vecchia Signora (De Oude Dame) is opgericht in 1897 door een groep studenten uit Turijn. De club is absoluut recordhouder in Italië qua aantal landstitels en bekers met respectievelijk 36 en 14 stuks. Sinds 2011 speelt Juventus in het Juventus Stadium dat een capaciteit telt van 41.000 toeschouwers.

Hoe kan ik een voetbalreis naar FC Juventus boeken?

Er is de mogelijkheid om tickets te boeken via de website van FC Juventus maar helaas zijn de meer interessante wedstrijden vlug uitverkocht. Bovendien is het dan nog moeilijk om ervoor te zorgen dat iedereen een zitje naast elkaar kan bemachtigen wat de voetbalervaring toch minder leuk maakt. Gelukkig kan je via een van onze reispartners heel eenvoudig losse tickets of een reispakket boeken. De reispakketten zorgen ervoor dat ook jouw vlucht en verblijf aan voordelige prijzen voor jou geboekt worden.

Ontdek de historie van FC Juventus via een stadiontour of het clubmuseum

Een reis boeken naar FC Juventus betekent dat je ook een Stadion Tour kan boeken en een bezoek aan het FC Juventus Museum waar je de hele historie van de club kan ontdekken. De befaamde J-tour zorgt ervoor dat je alles achter de schermen ontdekt zoals de dugouts, persruimtes, kleedkamers en nog zoveel meer. De officiële naam van het stadion is door sponsoring het ‘Allianz Stadium’ en is met zijn 41.000 toeschouwers het 6e grootste stadion in Italië.

Koop tickets voor FC Juventus en ervaar Italiaans topvoetbal

Een voetbalreis naar Juventus boeken is een enorm populaire activiteit doorheen Europa. Naast de unieke voetbalervaring is het ook de moeite om de historische stad Turijn te ontdekken wat op een dik half uur van het stadion ligt met het openbaar vervoer. Kies je voor een reispakket dan kan je je voetbalreis gerust afstemmen op een eventuele citytrip en genieten van een Italiaans ijsje op de Piazza Castello!

Programma 2024 | 2025

Over voetbalreizen met Juventus

Juventus, ook wel “the Old Lady” is door de jaren heen uitgegroeid tot de meest succesvolle club van Italië, met zijn thuisbasis in Turijn. Naast het feit dat ze één seizoen in de B-series hebben gespeeld tijdens het seizoen 2006/2007, waar ze naartoe waren overgeplaatst als gevolg van verdenkingen van omkoping, heeft Juventus een van de beste Italiaanse teams in moderne tijden. De zebra-gestreepte club heeft ook de meeste nationale kampioenschappen op zijn naam: ze wonnen maar liefst 32 keer de Lo Scudetto.

De makkelijkste manier om een voetbalreis naar Turijn te organiseren, en heel voetballend Europa, is om gebruik te maken van een reisbureau dat zich specialiseert in sport en voetbal. Zij bieden handige pakketten aan inclusief vluchten, accommodatie en wedstrijdtickets, maar je kunt natuurlijk ook zelf je reis organiseren, je tickets kopen via de Juventus-website, in het stadion of per telefoon.

Juventus werd opgericht in 1897 en slechts na 9 jaar werden ze de eerste winnaars van de nationale kampioenschappen. Sindsdien zijn ze zo sterk gebleven en brengen ze nog steeds vele titels mee naar huis. 32 A Series-titels (de website van de club beweert 34, maar ze verloren hun titels van 2005 en 2006 als gevolg van het corruptieschandaal wat het team verbande naar de B Series in 2006/2007), twee Champions League-trofeeën, een massale 11 Coppa Italia-trofeeën, twee Intercontinental Cups en drie European League/UEFA Cups. Het team won ook vijf seizoenen op rij de A Series, tijdens de seizoenen 2012-2016.

Dingen om te doen in Turijn

Turijn heeft een aantal prachtige kerken en musea te bieden, zoals het zeer gewaardeerde Egyptische Museum. Je vindt ook genoeg winkelmogelijkheid en tal aan goede restaurants die alleen topkwaliteit eten serveren.

Een paar woorden over het Juventus Stadium

Als je een Juventus-fan bent, of als je op zoekt bent naar een ongewone voetbalervaring, overweeg dan eens Turijn en het Juventus Stadium, de thuisbasis van het meest succesvolle team van Italië. De sfeer in de arena is uitzonderlijk en je kunt zo dicht bij het veld zitten dat je de spelers bijna kunt aanraken.

In de nieuwe en moderne arena uit 2011 kunnen 41.507 toeschouwers zitten, wat eigenlijk niet eens zo heel veel is gezien de grootte van andere grote thuisvelden van Europese en Italiaanse teams. Maar Juventus Stadium heeft iets wat anderen niet hebben: een afstand van minder dan 8 meter tussen het veld en de voorste rij stoelen. Dat creëert een aanwezigheid en een intensiteit die je bijna nergens anders vindt. Het record aan aantal toeschouwers staat op 41.470 en werd behaald in december 2016 tijdens de wedstrijd tegen AS Roma.

De geschiedenis van Juventus Stadium

Juventus, of beter bekend als “the Old Lady”, werd opgericht in 1897. Gedurende het eerste paar jaar speelden ze in een aantal stadia: Parco del Valentino, Piazza d’Armini, Corso Marsiglia en Stadio Mussolino, om er maar een paar op te noemen.

In 1990 verhuisde de club naar Stadio Delle Alpi waar ze, naast de lokale rivaal Torina FC, hun thuiswedstrijden speelden tot 2006. Daarna verplaatsten ze naar het nieuw gerenoveerde Stadio Olimpico, wat ze hun thuis noemde totdat de bouw van het Juventus Stadium in 2011 afgerond was.

Waar Juventus hun thuiswedstrijden ook speelden, ze waren altijd een kracht om rekening meet e houden op hun thuisgrond en zeer weinig teams konden het veld verlaten met een overwinning.

Vervoer

Juventus Stadium is gelegen in het centrum van Turijn, tussen het stadshart en de Venaria Reale-gebied. Vanaf het centrum kun je makkelijk naar de arena reizen via Corso Regina Margherita of via de A55/E64, wat je in ongeveer 25 minuten ernaartoe brengt, mits er niet teveel verkeer is. Als je liever de bus neemt kun je bus 29 pakken, Fermata (halte) 1294 – Solferino, wat je in zo’n 26 minuten en €1,5 euro kost.