We compare primary and secondary marketplaces. Prices might be higher or lower than face value.

Programma 2019 | 2020

De geschiedenis van het stadion


De bouw van het Romeinse Stadio Olimpico werd gestart in 1928, maar was pas klaar in 1953. Het kostte dus 25 jaar tot dat de bouw voltooid was. De tweede wereldoorlog was één van de oorzaken van vertraging.

In 1960 was Rome gastheer voor de Olympische Spelen, hier werden alle staanplaatsen omgebouwd tot zitplaatsen. Dit halveerde bijna de capaciteit van 100.000 tot 53.000 toeschouwers. Als resultaat van deze verandering werd het Romeinse Olympisch Stadion het eerste stadion in Europa dat uitsluitend zitplaatsen had.

Voor het WK-voetbal in 1990 werd het stadion gerenoveerd en gemoderniseerd. Allereerst verhoogde men het aantal zitplaatsen tot meer dan 70.000, bovendien werd de afstand van tribune tot speelveld verkleind en werd het overdekt. Het was in het Romeinse Stadio Olimpico waar de finale werd gespeeld tussen West-Duitsland en Argentinië.

In 1997 onderging het de meest recente verandering. Het stadion werd aangepast aan de eisen van de UEFA zodat er een Champions League finale kon worden gespeeld. Momenteel heeft het Romeinse Stadio Olimpico een 5-sterren ranking van de UEFA.

Lazio Tickets en Vervoer

Ga op een voetbalreis naar Lazio en zie een Italiaanse Serie A wedstrijd op zijn best, live. Sta of zit op de tribunes samen met je familie of vrienden en moedig je favoriete team aan. Geniet van de Italiaanse zon en van de regio Lazio, Rome, en al haar heerlijkheden.

De club Lazio wordt vaak als een van de meest veelzijdige clubs van Europa genoemd. Dit komt omdat Lazio ook andere sporten promoot zoals atletiek, zwemmen, rugby en volleybal. Echter, de club is vooral bekend om haar voetbalteam, dat erg veel succes heeft gehad in Italië.

Een voetbalreis naar Lazio daagt je uit tot meer dan alleen maar voetbal. Ga er een paar dagen tussenuit en ontdek de regio Lazio met haar idyllische dorpen en mooie natuur. Ga een dagje Rome in om te winkelen, een terrasje te pakken of te genieten van een lekkere maaltijd in een van de goede restaurants. Rome biedt je cultuur en geschiedenis, maar ook spannende nachtclubs en leuke cafés. Neem je familie of vriendengroep mee en ga op een onvergetelijke voetbalreis naar Lazio en zie wat de regio je te bieden heeft.

Een voetbalreis naar Lazio kan je op drie manieren boeken. Kies voor een arrangement waar de reis, hotelovernachtingen en wedstrijdticket in zitten. Andere alternatieven zijn het kiezen voor een arrangement met daarin het hotel en het wedstrijdticket of je kiest ervoor om zelf je reis en overnachtingen te regelen en boekt bij ons enkel het wedstrijdticket.