Voetbalreizen naar Ligue 1

Tickets voor Ligue 1 wedstrijden zijn verkrijgbaar bij de individuele clubs en een aantal tussenpersonen. Vaak kunnen seizoenkaarthouders, om hun loyaliteit te belonen, tickets voor wedstrijden kopen tot aan een week voordat ze beschikbaar worden gesteld aan het publiek. Je kunt de kalenders van je favoriete clubs bekijken door naar de website van de club te gaan of naar gerelateerde websites, om zo je trip te plannen.
Frankrijk is een leidende Europese macht met een bloeiende industriële en toeristische sector. Daarom heeft het goede weg- en spoorverbindingen door het hele land en alle Ligue 1 wedstrijden zijn makkelijk toegankelijk voor de reizende voetbalfan, zowel via de weg als via het spoor.
Net zoals andere belangrijke Europese landen, heeft Frankrijk veel eerste klas internationale vliegvelden die de internationale voetbalfan kunnen bedienen. In het westen van het land, brengt Bordeaux – Leognan – Saucats Airport je naar de prachtige stranden van de Franse kust, terwijl Strasbourg Airport de teams in het oosten van het land bedient. Verder vind je in zuiden Nice Airport waarmee je kunt reizen naar een aantal Ligue 1 clubs en naar de prachtige mediterrane kust waar elk jaar miljoenen vakantiegangers naar toe gaan. Tot slot heb je in het noorden Le Havre voor de kuststreken, terwijl Le Bourget Airport in Parijs je naar het hart van dit historische en prachtige land kan brengen.

Programma 2018 | 2019

25 Aug 2019
Paris Saint Germain vs Toulouse
Parc des Princes
Ligue 1
vanaf79 €
Lees meer
14 Sep 2019
Paris Saint Germain vs Strasbourg
Parc des Princes
Ligue 1
vanaf79 €
Lees meer
25 Sep 2019
Paris Saint Germain vs Reims
Parc des Princes
Ligue 1
vanaf85 €
Lees meer
5 Okt 2019
Paris Saint Germain vs Angers
Parc des Princes
Ligue 1
vanaf79 €
Lees meer
26 Okt 2019
Paris Saint Germain vs Marseille
Parc des Princes
Ligue 1
vanaf 135 €
Lees meer
23 Nov 2019
Paris Saint Germain vs Lille
Parc des Princes
Ligue 1
vanaf95 €
Lees meer
4 Dec 2019
Paris Saint Germain vs Nantes
Parc des Princes
Ligue 1
vanaf79 €
Lees meer
21 Dec 2019
Paris Saint Germain vs Amiens
Parc des Princes
Ligue 1
vanaf 158 €
Lees meer
11 Jan 2019
Paris Saint Germain vs Monaco
Parc des Princes
Ligue 1
vanaf 139 €
Lees meer
1 Feb 2019
Paris Saint Germain vs Montpellier
Parc des Princes
Ligue 1
vanaf89 €
Lees meer
8 Feb 2019
Paris Saint Germain vs Lyon
Parc des Princes
Ligue 1
vanaf 149 €
Lees meer
22 Feb 2019
Paris Saint Germain vs Bordeaux
Parc des Princes
Ligue 1
vanaf99 €
Lees meer
29 Feb 2019
Paris Saint Germain vs Dijon
Parc des Princes
Ligue 1
vanaf89 €
Lees meer
14 Maart 2019
Paris Saint Germain vs Nice
Parc des Princes
Ligue 1
vanaf 119 €
Lees meer
5 April 2019
Paris Saint Germain vs Metz
Parc des Princes
Ligue 1
vanaf89 €
Lees meer
18 April 2019
Paris Saint Germain vs St Etienne
Parc des Princes
Ligue 1
vanaf 119 €
Lees meer
2 Mei 2019
Paris Saint Germain vs Brest
Parc des Princes
Ligue 1
vanaf89 €
Lees meer
16 Mei 2019
Paris Saint Germain vs Rennes
Parc des Princes
Ligue 1
vanaf99 €
Lees meer

Feiten over Ligue 1

De Franse professionele competitie, bekend als Ligue 1, is de top van een professionele competitie bestaand uit twee divisies. De Franse voetbalcompetitie werd opgericht in 1932 en stond toen bekend als de Nationale Competitie, maar dit veranderde al na een jaar in Division 1. Deze naam bleef bestaan totdat de competitie werd vernieuwd in 2002 om deze op één lijn te houden met andere Europese voetballanden, en werd met veel bombarie hernoemd naar Ligue 1.
Ligue 1 bestaat uit 20 teams die strijden om de titel en ze spelen twee keer tegen elkaar, zowel thuis als uit. Zoals bij veel toonaangevende voetbalcompetities loopt het seizoen meestal van augustus tot mei. De wedstrijden worden voornamelijk gespeeld op zaterdag en zondag en slechts een paar wedstrijden worden doordeweeks gespeeld. De competitie heeft twee bekercompetities, de Coupe de France en de fel bestreden Trophée des Champions.
Zoals de meeste professionele voetbalcompetities kent Ligue 1 een systeem van degradatie en promotie vanuit Ligue 2, waarbij de laagst geplaatste teams worden gedegradeerd naar Ligue 2 en de top drie teams worden gepromoveerd. De concurrentie binnen de competitie is zo fel dat de actie veel wordt uitgezonden op televisie en wordt uitgezonden op zowel Canal+ en beIN Sports, in een record brekende deal voor Franse clubs. Zoals in de meeste senior voetbalcompetities kwalificeren de top drie teams in Ligue 1 voor de Champions League, waarbij de top twee zich direct kwalificeert door de groepsfase en het derde geplaatste team meedoet aan de derde kwalificatieronde. Als de club zich niet kwalificeert doen ze mee aan de UEFA Europa League.
Wereldwijd heeft de competitie een goed aanzien, wordt beschouwd als een van de allerbeste en is momenteel ingedeeld als zesde in Europa, op basis van de resultaten van de club in Europese competitie, net achter Spanje’s La Liga, de Engelse Premier League, de Duitse Bundesliga, de Italiaanse Serie A en de Portugese Primeira Liga. De competitie werd echter niet altijd gezien als erg succesvol en heeft moeten strijden om zijn reputatie te herwinnen omdat Ligue 1 werd opgeschrikt door een aantal schandalen begin jaren ‘50 en begin jaren ‘90. Maar de competitie heeft laten zien dat wanneer corruptie wordt ontdekt er snel kan en zal worden opgetreden met ernstige straffen voor clubs die schuldig worden bevonden.

Geschiedenis

Zoals veel van de dominante voetbalcompetities in Europa, is de huidige Franse professionele voetbalcompetitie niet dezelfde als toen deze in het begin werd opgericht, maar is deze geëvolueerd en vernieuwd in de afgelopen decennia, om mee te gaan met veranderingen in het voetbal en de financiële impuls die nu beschikbaar is door uitzendrechten op televisie.
Vóór 1930 was er geen professionele competitie in Frankrijk, maar met de stijging van populariteit en financiële stabiliteit van clubs werd het voorstel gedaan in juli 1930 dat senior voetbal in Frankrijk fulltime zou moeten worden. Profvoetbal werd pas officieel realiteit in 1932, maar alleen na de toewijding en het continue harde werk van voetbaluitblinkers Emmanuel Gambardella, Gabriel Hanot and Georges Bayrou.
Initieel bestond de competitie maar uit 20 clubs en er was een strikte lijst van criteria om toegang te krijgen. Om in aanmerking te komen voor toegang tot de nieuw opgezette profvoetbalcompetitie moest een club positieve resultaten hebben behaald in het verleden, moest het zijn financiën op orde hebben en ook belangrijk, het moest in staat zijn om op succesvolle wijze ten minste acht profvoetballers te contracteren.
Profvoetbal ontwikkelde zich snel in Frankrijk, zo snel dat het in staat was om spelers van wereldklasse aan te trekken uit landen zonder professionele competities zoals Nederland. Op een bepaald moment in de jaren ‘30 speelde zelfs bijna het hele Nederlandse nationale voetbalteam profvoetbal in Frankrijk en werden zij geschorst uit het nationale team voor deelname aan profvoetbal, wat strikt was verboden in Nederland.

Beoordeling en review Voetbalreis.nl

Lees hier alle reviews

4,7 van 5 (3 reviews)

Goede, overzichtelijke site.

5 van 5

Hele snelle vergelijkingssite met veel extra informatie.

4 van 5

Fijne en overzichtelijke vergelijkingen

5 van 5