We compare primary and secondary marketplaces. Prices might be higher or lower than face value.

Programma 2019 | 2020

Voetbalreizen met Newcastle

Newcastle United is de grootste club in het noorden van Engeland, hoewel sommige fans van Sunderland dat niet graag toe willen geven. Successen waren er voor de The Magpies (de eksters) bij het ingaan van de negentiende eeuw en het lijkt erop dat er weer succesvolle tijden aan komen voor Newcastle.

Zelfs al is St. James’ Park groot, het is bijna altijd uitverkocht. Velen hebben een seizoenkaart en daarnaast gaan er veel tickets naar de officiële fanclub. Om zeker te zijn van een ticket voor een thuiswedstrijd van Newcastle, kun je een pakketreis met korting kopen waarbij een ticket, hotel en vlucht is inbegrepen.

Newcastle werd opgericht in 1892, toen fuseerde Newcastle East End met Newcastle West End. Het was ook in 1892 dat de club verhuisde naar St. James’ Park. Newcastle won 4 keer de Engelse titel, 6 keer de FA-cup en 1 Europese titel (de Jaarbeursstedenbeker) dat was de voorganger van de UEFA-Cup, de huidige Europa League.

Feiten over St. James’ Park

St. James’ Park in Newcastle is niet alleen één van de grootste voetbalstadions van Engeland, het is ook één van de stadions met de beste sfeer. Het is nooit stil op St. James’ Park en als de thuisclub een doelpunt scoort, dan barst er een oorverdovend lawaai uit.

Feiten over St. James’ Park

St. James’ Park draagt momenteel de naam Sports Direct Arena en is het stadion van Newcastle United. Het stadion is het op drie na grootst stadion in Engeland. Slecht Old Trafford en het Emirates Stadium zijn groter en natuurlijk ook Wembley. Er is plaats voor niet minder dan 52.339 toeschouwers. Het record aantal toeschouwers werd gehaald in 1930 toen er 68.386 toeschouwers een wedstrijd zagen tussen Newcastle en Chelsea.

Bereikbaarheid

St. James’ Park ligt niet ver weg van het centrum van Newcastle. Je kunt er naar toe lopen, maar het makkelijkst is het met de metro. Het stadion heeft zijn eigen station, St. James. In de nabijheid van het station vindt je het nodige vertier en restaurants, dus op wedstrijddagen kun je de gehele dag in de omgeving vertoeven.

Geschiedenis van het stadion


Er werd al lang voetbal gespeeld op de plek waar St. James’ Park is gebouwd. Er gaan verhalen over plannen voor een voetbalveld op die plaats sinds 1880. Toen Newcastle United werd opgericht in 1892 kwam men tot realisatie van het bouwen van een echt stadion. In 1899 had St. James’ Park een capaciteit van 30.000 toeschouwers. Slecht enkele jaren later was de capaciteit verhoogd naar 60.000 toeschouwers.

Sindsdien duurde het lang voordat er veranderingen werden gedaan aan het stadion. Er was namelijk onenigheid tussen de club en de lokale overheid. In de jaren zeventig en tachtig vonden er ingrijpende verbouwingen plaats. Begin jaren negentig werden er ook grote investeringen gedaan. Het was toen dat het stadion zijn huidige gedaante kreeg. In augustus 2000 werden de laatste aanpassingen gedaan en kreeg het stadion zijn huidige gedaante en capaciteit.

Newcastle Tickets en Vervoer

Dit is de kans om Engels voetbal live te zien! Boek een voetbalreis naar Newcastle United en zie ze strijden in St. James’ Park. Moedig je favoriete team aan en pik ook meteen een dosis cultuur en geschiedenis mee. Voetbalreizen naar Newcastle biedt je veel avontuur en is geschikt voor de hele familie of voor een groep vrienden.

Het team van Newcastle bestaat al sinds 1892 en was het resultaat van een fusie tussen twee teams uit de stad Newcastle. Deze fusie was het begin van de clubhistorie die wordt gekenmerkt door pieken en dalen, en door een reeks bekende spelers die bij Newcastle hebben gevoetbald.

De stad Newcastle kent een lange en zeer interessante geschiedenis, die terug gaat naar de strijd van de Romeinen om Groot-Brittanië. Vergeet niet om het Discovery Museum te bezoeken waar je alles te weten kan komen over Newcastles’ geschiedenis; een van de interessantste steden van Engeland. Bovendien is de stad rijk aan gezellige en authentieke pubs waar je voor of na de wedstrijd een biertje kan drinken. Voor de echte feestgangers zijn er ook tientallen nachtclubs om uit te kiezen.

Ga mee op een voetbalreis met Newcastle United en je houdt herinneringen voor het leven over. Zie je favoriete team spelen en maak onvergetelijke dingen mee. De arrangementen waar je uit kan kiezen: Vliegticket+Hotel+Wedstrijdticket Hotel+ Wedstrijdticket Wedstrijdticket

Wat je kunt doen in Newcastle

Newcastle is een relatief grote stad, er is dus veel vertier, vermaak en cultuur waar je jouw tijd aan kunt besteden. Als je kinderen hebt kun je naar kinderboekhandel 7 Stories gaan. Zoals de naam het al zegt, hier heb je 7 etages met boeken! Ook kun je een rondvaart op de Tyne maken en de stad vanuit een heel ander perspectief bekijken.