Voetbal, zon en zee: topvoetbal aan de Spaanse costa’s

Spanje is de ideale bestemming om te genieten van zon, zee en strand, maar ook van absoluut topvoetbal. Of je nu kiest voor een citytrip naar een kuststad of een strandvakantie, in de meeste gevallen is het perfect mogelijk deze te combineren met een wedstrijd in La Liga, de thuishaven van de meest succesvolle Europese topploegen. Enkele topbestemmingen.

Barcelona

Barcelona is en blijft een van de populairste bestemmingen voor een citytrip. Maar ook vanuit de Costa Brava staat bij veel vakantiegangers een trip naar de Catalaanse hoofdstad op het programma.  Bij voetballiefhebbers staat een bezoek aan Camp Nou dan zeker op het verlanglijstje. De thuishaven van Messi, Suarez en Neymar is ronduit indrukwekkend, net als het voetbal van de blaugranas.

Natuurlijk is er ook nog een tweede team in Barcelona. Ook het stadion van Espanyol is absoluut een bezoekje waard. Sinds het seizoen 2009-2010 spelen Los Periquitos in het Estadi Cornellà-El Prat, met een capaciteit van meer dan 40 000 toeschouwers.

Málaga

Málaga is volgens sommigen het nieuwe Barcelona. Deze stad werd lang beschouwd als de toegangspoort tot de immens populaire Costa Del Sol, maar werpt zich ook steeds meer op als een perfecte bestemming voor een citytrip.

De hoofdstad van de gelijknamige provincie heeft voor elk wat wils: cultuur, gastronomie, architectuur, een bruisend nachtleven, shoppingcentra, stranden en een heerlijk klimaat. En uiteraard ook een voetbalteam op het hoogste niveau: Málaga CF, dat in het seizoen 2012-2013 de kwartfinale haalde van de Champions League.

Valencia

Nog zo’n stad die werkelijk alles te bieden heeft, is Valencia. De appelsienenstad is ook een bijzonder populaire vakantiebestemming en ook de Costa de Valencia is zeker een bezoekje waard. De stad is de thuishaven van verschillende voetbalteams. De bekendste is natuurlijk Valencia CF zelf, maar ook Levante vertegenwoordigt de regiohoofdstad. Iets verderop strijdt Villarreal momenteel voor een nieuw avontuur in de Champions League. Meer over de drie teams uit de provincie Valencia kunt u hier nalezen.

Las Palmas

Naast het Spaanse vasteland zijn er natuurlijk ook heel wat Spaanse eilanden die een bezoekje meer dan waard zijn. De Balearen hebben geen vertegenwoordiger meer in de Primera División, maar een bezoekje aan de Canarische Eilanden kan dit seizoen wel gecombineerd worden met een wedstrijd op het hoogste niveau.

Dan moet u wel voor Gran Canaria kiezen. Promovendus Las Palmas kende een erg moeilijke start en leek zelfs op weg naar een retourticket richting tweede klasse, maar plots ging het wel lopen bij de eilandbewoners. In die mate zelfs dat Las Palmas momenteel in van dé teams in vorm is en meedraait in de linkerkolom. Een van de vedetten van het team is overigens de intussen al 40-jarige Juan Carlos Valerón, jarenlang het uithangbord van Deportivo La Coruña. Intussen is hij al aan zijn derde seizoen bij Las Palmas bezig. Een vaste waarde is hij niet (hij kwam twaalf keer in actie), een monument des te meer.