Voetbalreizen naar Duitsland

Intense wedstrijden, veel toeschouwers op de tribune en een fantastische sfeer zijn kenmerkend voor de voetbalwedstrijden in de Bundesliga. En je hoeft niet ver te reizen om te genieten van de sensatie van een van de grootste competities van Europa. Het feit dat je lekker dichtbij geweldig voetbal kunt zien maakt Duitsland en de Bundesliga een van de populairste voetbalbestemmingen.

Bayern München, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, Schalke 04 en HSV Hamburg. Hier vindt je alle grote Duitse teams, die meestal erg goed spelen in Europese tournooien. Elk weekend trekt elk team wel 50.000 – 80.000 toeschouwers, die altijd voor een geweldige sfeer op de tribune zorgen.

Voetbal is een complete ervaring in Duitsland

In Duitsland hebben de organisatoren ervoor gezorgd dat “een potje voetbal” een complete ervaring wordt die iedereen zich kan veroorloven. Niet zoals in Engeland, waar de prijzen voor een kaartje om te huilen zijn,  in Duitsland kun je altijd kaarten vinden voor de grote stadions in de Bundesliga voor ongeveer 40 euro. Dit betekent ook dat wanneer je een wedstrijd in de Bundesliga live bekijkt je mensen ontmoet uit alle lagen van de bevolking. Iedereen, van jonge studenten tot bejaarden, en natuurlijk ook de hardcore supporters,  helpt om een unieke sfeer te creëren met veel gezang en vermakelijke spreekkoren.

De Duitsers staan bekend om hun goede organisatie. Dit wordt erg duidelijk als je naar een live wedstrijd in de Bundesliga gaat, overal is rekening mee gehouden. Je zult merken dat dit alles omvat, zoals vervoer van en naar het stadion, tot wanneer iedereen het stadion binnenkomt en weer verlaat en ook als je een biertje koopt of de beroemde Duitse pretzels. Alles is gedaan met Duitse doortastendheid en precisie.

Dit betekent dat je je nergens zorgen over hoeft te maken, voor simpelweg alles is gezorgd.

Waar voetbal kijken in Duitsland?

In Dortmund staat het grootste stadion van Duitsland, het Westfalen Stadion, hierin kunnen maar liefst  80.645 toeschouwers. Het stadion staat ook bekend om zijn geweldige sfeer en een van de meest gepassioneerde supporters in Europa. Het bekijken van een live wedstrijd in het  Westfalen Stadion is iets dat elke supporter een keer zou moeten ervaren. Daarnaast is er het  Allianz Stadion in Munchen, met cappaciteit voor 71.000 toeschouwers, hier kun je genieten van het team dat verschillende seizoenen het beste van Duitsland was, Bayern. Hier vindt je de crème de la crème van het Duitse voetbal en al de beste Duitse spelers.

Nog een goede voetbalbestemming is Hamburg en zijn voetbalstadion, Volkspark. Hamburg is makkelijk te bereiken, het is maar 430 kilometer vanaf Utrecht. In feite maakt dat Hamburg een favoriete voetbalbestemming voor veel voetbalfans uit het Nederland. HSV Hamburg is het enige team dat nooit gedegradeerd is uit de hoogste divisie, en al staan ze de laatste jaren niet meer in de top van de competitie, hun loyale supporters blijven ze altijd steunen.

Het maakt niet uit waar in Duitsland je terecht komt, er zijn altijd een hoop voetbalervaringen om van te genieten!