Voetbalreizen naar Spanje

Het is geen toeval dat van de afgelopen tien jaar , het zes jaar een team uit Spanje was dat de Champions League trofee gewonnen heeft. Spaans voetbal is een niveau op zich, en de Spaanse league trekt de grootste voetbalnamen ter wereld aan. Daarom zijn Spanje en de Liga de ultieme natte droom van elke voetbalfan.

Er is een gezegde dat voetbal als een religie is in Spanje, en daar zit wat in. Voetbal is zonder twijfel de nationale sport van Spanje. De sport wordt als een religie beschouwd in alle lagen van de bevolking en er is een groot aantal sporttijdschriften die elk aspect van de wedstrijd analyseren. Iedereen in Spanje heeft een favoriete club en overal hoor je mensen praten over voetbal; op het werk en in café's, zowel voor als na de wedstrijd.

De grootste wedstrijd in Europa – El Clássico

We associeren het Spaanse voetbal vaak met de twee grootste clubs in Europa, FC Barcelona en Real Madrid. En het grootste voetbalevenement in Europa is als deze twee clubs elkaar tegenkomen in een wedstrijd, genaamd ”El Clássico”. Als de twee clubs elkaar uitdagen in een wedstrijd worden ze aangemoedigd door 82.000 supporters in het Santiago Bernabé u in Madrid of door 99.000 supporters in Camp Nou in Barcelona. Daarnaast volgen een miljard mensen wereldwijd de wedstrijd. Er is nauwelijks een andere wedstrijd die meer aandacht krijgt. De wedstrijd is ook een strijd tussen de twee beste spelers ter wereld, Messi en Ronaldo.

Spaans voetbal is meer dan Barca en Real

De wedstrijden tussen Real en Barca zijn het ultieme genot om naar te kijken. Daarom zijn de kaarten in een mum van tijd uitverkocht en zijn de prijzen compleet gestoord.

Spaans voetbal heeft echter nog veel meer te bieden dan El Clássico. Er zijn verschillende grote voetbalclubs in de Spaanse competitie, en veel wedstrijden zijn de moeite waard om te bekijken. Clubs als Atlético de Madrid, Valencia en Sevilla zijn ook erg succesvol en beiden altijd hoogwaardig voetbal. Daarnaast is het weer in Spanje ook geweldig, en de grotere steden in Spanje bieden ook een hoop culturele en culinaire ervaringen. Je krijgt makkelijk een ticket voor ongeveer 40 euro voor elk van deze wedstrijden in La Liga.

Of je nu Barca's supersnelle aanvallende voetbal wil zien of de sterspelers van Real, kies een wedstrijd waarin ze spelen tegen een van de andere elftallen uit de competitie. Dan is het vaak veel makkelijker om  voor een redelijke prijs kaarten te vinden.

Als je geen kaarten voor El Clássico kunt krijgen, probeer dan tickets te krijgen voor de derby tussen Real Madrid en Atlético de Madrid. Het is het geld waard. Het “kleine” team uit Madrid, Atlético de Madrid, stond de laatste jaren bovenaan in de competitie en was kampioen in de Spaanse Competitie in 2014.

In tegenstelling tot veel andere Europese competities zijn hooligans zeldzaam in het Spaanse voetbal. Er is bijna nooit geweld bij de wedstrijden, dus families kunnen met een gerust hart hun kinderen meenemen naar wedstrijden.