We vergelijken aankoopprijzen met tweedehandsprijzen. Prijzen kunnen afhankelijk van het aanbod hoger of lager uitvallen dan de richtprijs

Voetbalreizen naar Aston Villa

Vergelijk voetbalreizen naar Aston Villa FC

Aston Villa ademt traditie en historie. Het is de 6de oudste club uit Engeland en werd in 1874 opgericht in Birmingham. De club stond mee aan de bakermat van het professionaliseren van het Engelse voetbal. De club vertoefde niet zo lang geleden enkele seizoenen in de Championship maar zijn sinds 2020 terug in de Premier League, waar ze thuishoren. Via onze website kan jij de meest voordelige formules vinden om deze traditionele Engelse ploeg aan het werk te zien in een fantastisch authentiek Engels stadion: Villa Park.

Hoe boek ik een voetbaltrip naar Aston Villa?

Bij ons kan je terecht voor gewone losse wedstrijdtickets waardoor jij in alle vrijheid jouw eigen verblijf in Birmingham kan uitstippelen alsook het transport. Maar de sportreisbureaus op onze website kunnen dit ook volledig aan telkens de meest voordelige prijzen voor jou regelen. Hiervoor kan je beroep doen op de zogenaamde reispakketten waar naast jouw wedstrijdtickets ook jouw transport en verblijf worden geboekt zonder dat jij je daar iets moet van aantrekken en zorgeloos kan vertrekken.

Boek een stadiontour van Aston Villa en ontdek Villa Park

Benieuwd naar de dugout van de manager? Of naar de indrukwekkende spelerstunnel waar spelers bij het betreden van het veld gemotiveerd worden door de behaalde prijzen die op de muren gegraveerd staan en inspirerende wandbekleding? De club Aston Villa heeft voor nieuwsgierigen de ‘Villa Park Stadium Tour’ in aanbieding. Er is ook de befaamde ‘Legends Tour’ waarbij je een exclusieve rondleiding krijgt van een van de clubiconen.

Koop tickets voor Aston Villa en ervaar authentiek Engels voetbal!

Villa Park is gelegen op de Trinity Road op een uur wandelafstand vind je dan weer Sint Adrew’s Stadium waar stadsgenoot en aartsrivaal Birmingham City zijn thuiswedstrijden speelt. Villa Park ligt op amper een kwartier afstand van het stadscentrum van Birmingham wat makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer. Birmingham is de tweede grootste stad in Engeland na Londen en er valt heel wat te beleven. Een ideale gelegenheid voor er een avontuurlijk weekend van te maken!

Programma 2023 | 2024

7

Maart

2024

Ajax

vs

Aston Villa

Amsterdam ArenA

Europa Conference League

vanaf 75 €

Lees meer

10

Maart

2024

Aston Villa

vs

Tottenham

Villa Park

Premier League

vanaf 145 €

Lees meer

14

Maart

2024

Aston Villa

vs

Ajax

Villa Park

Europa Conference League

vanaf 195 €

Lees meer

17

Maart

2024

West Ham

vs

Aston Villa

Olympic Stadium

Premier League

vanaf 120 €

Lees meer

30

Maart

2024

Aston Villa

vs

Wolverhampton

Villa Park

Premier League

vanaf 160 €

Lees meer

3

April

2024

Manchester City

vs

Aston Villa

Etihad Stadium

Premier League

vanaf 135 €

Lees meer

6

April

2024

Aston Villa

vs

Brentford

Villa Park

Premier League

vanaf 119 €

Lees meer

13

April

2024

Arsenal

vs

Aston Villa

Emirates Stadium

Premier League

vanaf 479 €

Lees meer

20

April

2024

Aston Villa

vs

Bournemouth

Villa Park

Premier League

vanaf 119 €

Lees meer

27

April

2024

Aston Villa

vs

Chelsea

Villa Park

Premier League

vanaf 175 €

Lees meer

4

Mei

2024

Brighton

vs

Aston Villa

Falmer Stadium

Premier League

vanaf 135 €

Lees meer

11

Mei

2024

Aston Villa

vs

Liverpool

Villa Park

Premier League

vanaf 295 €

Lees meer

19

Mei

2024

Crystal Palace

vs

Aston Villa

Selhurst Park

Premier League

vanaf 113 €

Lees meer

Over voetbalreizen met Aston Villa

Aston Villa is na Everton de club die het meeste aantal seizoenen in de hoogste Engelse divisie heeft gespeeld. The Villans zijn bijna altijd vast inventaris geweest in de 1. Division/Premier League. Door de jaren heen hebben ze een aantal prijzen gewonnen, hieronder diverse cuptitels.

Aston Villa werd al in 1874 opgericht. De club nam deel aan het eerste seizoen van the Football League 1988. De jaren daarna was Aston Villa buitengewoon op dreef. In zeven seizoenen, van 1894 tot 1900 won Villa 5 keer de Engelse titel en 3 keer de FA-Cup. Sindsdien kwamen er niet zo veel prijzen bij in de prijzenkast. Aston Villa heeft nu in totaal 7 Engelse titels (de laatste in 1980/81), 5 FA-Cup´s gewonnen (de laatste in 1957) en 4 League Cup´s alsmede 1 keer de Europa Cup 1/Champions League in 1982.

Villa Park werd in gebruik genomen in 1897. Tot dan toe speelde Aston Villa zijn wedstrijden in het stadion Perry Bar. De eerste wedstrijd die Aston Villa speelde op Villa Park was tegen Blackburn Rovers. Villa won de wedstrijd met 3-0. Het record aantal toeschouwers werd echter gehaald in 1946 bij de wedstrijd tegen Derby County waren er 76.588 toeschouwers. Als je Villa Park bezoekt, neem er dan een rondleiding bij. Vergeet echter niet dat rondleidingen alleen plaatsvinden op woensdagen, vrijdagen en zondagen (echter niet op wedstrijddagen).

Wat je kunt doen in Birmingham

Birmingham is de op één na grootste stad van Engeland. Dit betekent automatisch dat je er veel vertier en vermaak vindt. Birmingham Museum & Art Gallery, Rag Market, restaurant Balti Triangle, Warwick Castle en Birmingham Botanical Gardens zijn enkele van de vele plaatsen die een bezoek waard zijn.

Feiten over Villa Park

Aston Villa is een klassieke voetbalclub en Villa Park is één van de meeste klassieke voetbalstadions op de Britse eilanden. Aston Villa zien spelen op Villa Park is een absolute must voor hen waarbij het hart extra slaat voor The Villans.

Feiten over Villa Park

Villa Park heeft plaats voor 42.788 toeschouwers en is één van de vijf Engelse stadions die van de UEFA 4-sterren heeft gekregen (de anderen zijn Stadium of Light, Anfield, Etihad Stadium en Goodison Park) Het stadion werd al in gebruik genomen in 1897 en wordt vandaag de dag gezien als één van de mooiste stadions van Engeland. Het toeschouwerrecord werd gehaald in 1946 toen er 76.588 toeschouwers waren bij een wedstrijd tegen Derby County.

Geschiedenis van het stadion

In het begin was voetbal geen hoofdactiviteit in de omgeving waar nu Villa Park ligt. Het was zelfs zo dat cricket werd verkozen om te spelen in het toenmalige Lower Park. Ook atletiek en wielrennen waren in hoge mate concurrenten. Toen Aston Villa succesvol werd, verhuisde men naar het stadion Perry Barr. Na het kampioenschap in 1897 verhuisde men toch weer terug naar Lower Park, dat nu was omgebouwd tot een voetbalstadion. Daar kreeg het stadion ook zijn huidige naam.

In het begin van de negentiende eeuw bood Villa Park plaats aan 40.000 toeschouwers. Daarna werd de wielerbaan die om het veld lag verwijderd en de toeschouwerscapaciteit verder vergroot. Na de eerste wereldoorlog bood Villa Park plaats aan meer dan 70.000 toeschouwers.

Net als alle andere stadions in Engeland is in de loop der jaren de toeschouwerscapaciteit verminderd. Nieuwe veiligheidsregelen betekenden dat men gedwongen werd om staanplaatsen om te bouwen tot zitplaatsen.

Bereikbaarheid

Villa Park ligt in het noordelijke deel van Birmingham. De afstand naar het centrum van de stad is circa 4 kilometer. Je kunt lopen, maar het makkelijkst is het met de trein. Van Birmingham New Street Station ga je naar Aston Station dat precies naast het stadion ligt.