We vergelijken aankoopprijzen met tweedehandsprijzen. Prijzen kunnen afhankelijk van het aanbod hoger of lager uitvallen dan de richtprijs

Voetbalreizen naar Everton

Vergelijk voetbalreizen naar Everton FC

FC Everton is een van de oudste ploegen uit Engeland. De ploeg uit Liverpool werd opgericht in 1878 en bestaat langer dan stadsgenoot FC Liverpool. Het draagt de bijnaam ‘The Toffees’ omdat de supporters van Everton telkens voor en na de wedstrijd afspraken aan een snoepwinkeltje nabij het stadion. Als je naar FC Everton afreist voor een wedstrijd te beleven dan staat het garant dat je een memorabele voetbalavond zal meemaken. Goodison Park is een typisch Engels stadion met zijn rechthoekige imposante tribunes die dicht bij het veld staan, wat voor een intense volkse sfeer zorgt.

Hoe boek ik een voetbaltrip naar Everton?

Online tickets kopen voor een wedstrijd van FC Everton kan een serieuze opgave zijn. De ticketing is enkel toegankelijk voor erkende leden en vaak zijn de topwedstrijden ruim op voorhand uitverkocht. Gelukkig kan je bij de ticketaanbieders en reisbureaus op onze website terecht voor Everton-tickets en aangepaste pakkettours. Die pakkettours zorgen ervoor dat ook jouw vlucht en verblijf aan een voordelige prijs geboekt worden.

Boek een stadiontour bij Everton FC

Als je beslist om op voetbalavontuur te gaan naar FC Everton overweeg dan zeker ook om een befaamde ‘Goodison Tour’ te boeken. Experten van de club leiden je rond achter de schermen van de club. Je kan er de hele geschiedenis ontdekken van Everton FC en je mag daarbij ook via de spelerstunnel het veld betreden. Goodison Tours kunnen via onze reispartners aan het reispakket toegevoegd worden.

Koop tickets voor Everton en ervaar traditioneel Engels voetbal!

Goodison Park heeft een capaciteit van 40.000 toeschouwers en ligt vlakbij Anfield Road, het stadion van stadgenoot Liverpool FC. Als beide ploegen elkaar bekampen wordt dit de beruchte Mersey Side Derby genoemd. Het centrum van de stad Liverpool ligt op een half uur afstand met het openbaar vervoer. Maak er een citytrip van en ontdek wat Liverpool naast het traditionele voetbal nog meer te bieden heeft. Je kan er onder andere ontdekken hoe de Beatles hun succesverhaal startte of de bekende Mersey River ontdekken per boot.

Programma 2023 | 2024

Over voetbalreizen met Everton

Everton komt uit de wijk met dezelfde naam in Liverpool en is één van de oudste voetbalclubs van Engeland. Everton heeft het record van het aantal gespeelde seizoenen in de hoogste Engelse divisie. Momenteel is Everton het kleine broertje van Liverpool FC, maar in de bepaalde periodes van de geschiedenis waren ze min of meer gelijk aan elkaar.

Veel van Everton’s wedstrijden zijn snel uitverkocht. Dat geldt natuurlijk allereerst voor de wedstrijden tegen de andere grote clubs en in het bijzonder voor wedstrijden tegen Liverpool. Wil je zeker zijn van tickets, ga dan naar een reisbureau die losse tickets en zowel pakketreizen aanbieden met hotel en eventueel een vlucht.

Everton FC werd opgericht in 1878 en is één van de oudste clubs van Engeland. De club nam deel aan de eerste editie van The Football League in 1888. The Toffees zoals de populaire bijnaam luidt, hebben door de jaren heen grote prijzen gewonnen. Ze wonnen 9 x de Engelse titel, 5x de FA-Cup en 1 keer de Europa-Cup 2. In de jaren dertig, zestig en tachtig waren er gouden tijden voor Everton.

Wat je kunt doen Liverpool

Liverpool is de laatste tientallen jaren veranderd van een versleten industriestad in een cultureel centrum. Veel van de oude gebouwen zijn omgebouwd tot museum of kunstgalerie. Winkelmogelijkheden zijn er ongekend. Iets wat je zeker niet moet vergeten is een tochtje met de veerboot over de rivier de Mersey, terwijl je de klassieker ‘’Ferry Cross the Mersey’’ van Gerry and the Pacemakers mee neuriet.

Feiten over Goodison Park

Goodison Park in Liverpool is de thuisbasis van Everton FC, het is één van de oudste stadions van Engeland. In tegenstelling tot vele andere klassieke stadions in Engeland is Goodison Park altijd alleen gebruikt voor voetbalwedstrijden. Hier kun je de Toffees hun thuiswedstrijden zien spelen. Als je geluk hebt kun je tickets bemachtigen voor een Mersey-wedstrijd, deze wordt gezien als één van Engelands grootste wedstrijden.

Feiten over Goodison Park

Goodison Park werd in gebruik genomen in 1892 en biedt momenteel plaats aan 40.157 toeschouwers. Dat was geheel anders in de jaren veertig, toen was de capaciteit bijna 80.000 toeschouwers. Het record werd behaald in 1948 bij een Mersey-wedstrijd tussen Everton en Liverpool , daar waren 78.299 toeschouwers aanwezig.

De geschiedenis van het stadion

Everton werd opgericht in 1948. De eerste jaren speelde de club zijn thuiswedstrijden op een grasveld in Stanley Park. Stanley Park is een park dat ligt tussen Goodison Park en Liverpool’s thuisstadion Anfield. Daarna speelde men een paar seizoenen op een grasveld bij Priory Road.

In 1884 verhuisde Everton naar Anfield, daar was een nieuw stadion gebouwd. Nadat enkele leidende personen in het bestuur van Everton onenigheid hadden over de toekomst van de club en het feit dat de huur voor Anfield fors zou worden verhoogd, besloot men om Anfield te verlaten en
een nieuw stadion te bouwen, dat werd Goodison Park.

Goodison Park werd in gebruik genomen op 24 augustus 1892. De eerste wedstrijd die er werd gespeeld was tussen Everton en Bolton (Everton won met 2-0).

In loop van het eerste deel van de negentiende eeuw werden er een aantal verbouwingen gedaan. Daarna duurde het tot 1971 dat er weer een grote verbouwing werd gedaan, de hoofdtribune kreeg een extra ring. In de loop van de jaren negentig werd Goodison Park verbouwd tot een stadion met enkel en alleen zitplaatsen.

Bereikbaarheid

Goodison Park ligt circa 4 kilometer ten noordoosten van het centrum van Liverpool. Stanley Park ligt ten zuiden van het stadion en een woonwijk ligt ten noorden van het stadion. Het is mogelijk om te voet vanaf het centrum naar het stadion te gaan. Er zijn ook veel buslijnen die langs het stadion komen. Op wedstrijddagen rijden er speciale bussen vanaf treinstation Sandhills naar Goodison Park.