We compare primary and secondary marketplaces. Prices might be higher or lower than face value.

Programma 2020 | 2021

8 Mei 2021
West Ham vs Everton
Olympic Stadium
Premier League
vanaf
Lees meer
11 Mei 2021
Everton vs Sheffield United
Goodison Park
Premier League
vanaf
Lees meer
15 Mei 2021
Everton vs Wolverhampton
Goodison Park
Premier League
vanaf
Lees meer
23 Mei 2021
Manchester City vs Everton
Etihad Stadium
Premier League
vanaf
Lees meer

Voetbalreizen met Everton

Everton komt uit de wijk met dezelfde naam in Liverpool en is één van de oudste voetbalclubs van Engeland. Everton heeft het record van het aantal gespeelde seizoenen in de hoogste Engelse divisie. Momenteel is Everton het kleine broertje van Liverpool FC, maar in de bepaalde periodes van de geschiedenis waren ze min of meer gelijk aan elkaar.

Veel van Everton’s wedstrijden zijn snel uitverkocht. Dat geldt natuurlijk allereerst voor de wedstrijden tegen de andere grote clubs en in het bijzonder voor wedstrijden tegen Liverpool. Wil je zeker zijn van tickets, ga dan naar een reisbureau die losse tickets en zowel pakketreizen aanbieden met hotel en eventueel een vlucht.

Everton FC werd opgericht in 1878 en is één van de oudste clubs van Engeland. De club nam deel aan de eerste editie van The Football League in 1888. The Toffees zoals de populaire bijnaam luidt, hebben door de jaren heen grote prijzen gewonnen. Ze wonnen 9 x de Engelse titel, 5x de FA-Cup en 1 keer de Europa-Cup 2. In de jaren dertig, zestig en tachtig waren er gouden tijden voor Everton.

Feiten over Goodison Park

Goodison Park in Liverpool is de thuisbasis van Everton FC, het is één van de oudste stadions van Engeland. In tegenstelling tot vele andere klassieke stadions in Engeland is Goodison Park altijd alleen gebruikt voor voetbalwedstrijden. Hier kun je de Toffees hun thuiswedstrijden zien spelen. Als je geluk hebt kun je tickets bemachtigen voor een Mersey-wedstrijd, deze wordt gezien als één van Engelands grootste wedstrijden.

Feiten over Goodison Park

Goodison Park werd in gebruik genomen in 1892 en biedt momenteel plaats aan 40.157 toeschouwers. Dat was geheel anders in de jaren veertig, toen was de capaciteit bijna 80.000 toeschouwers. Het record werd behaald in 1948 bij een Mersey-wedstrijd tussen Everton en Liverpool , daar waren 78.299 toeschouwers aanwezig.

Bereikbaarheid

Goodison Park ligt circa 4 kilometer ten noordoosten van het centrum van Liverpool. Stanley Park ligt ten zuiden van het stadion en een woonwijk ligt ten noorden van het stadion. Het is mogelijk om te voet vanaf het centrum naar het stadion te gaan. Er zijn ook veel buslijnen die langs het stadion komen. Op wedstrijddagen rijden er speciale bussen vanaf treinstation Sandhills naar Goodison Park.

De geschiedenis van het stadion


Everton werd opgericht in 1948. De eerste jaren speelde de club zijn thuiswedstrijden op een grasveld in Stanley Park. Stanley Park is een park dat ligt tussen Goodison Park en Liverpool’s thuisstadion Anfield. Daarna speelde men een paar seizoenen op een grasveld bij Priory Road.

In 1884 verhuisde Everton naar Anfield, daar was een nieuw stadion gebouwd. Nadat enkele leidende personen in het bestuur van Everton onenigheid hadden over de toekomst van de club en het feit dat de huur voor Anfield fors zou worden verhoogd, besloot men om Anfield te verlaten en
een nieuw stadion te bouwen, dat werd Goodison Park.

Goodison Park werd in gebruik genomen op 24 augustus 1892. De eerste wedstrijd die er werd gespeeld was tussen Everton en Bolton (Everton won met 2-0).

In loop van het eerste deel van de negentiende eeuw werden er een aantal verbouwingen gedaan. Daarna duurde het tot 1971 dat er weer een grote verbouwing werd gedaan, de hoofdtribune kreeg een extra ring. In de loop van de jaren negentig werd Goodison Park verbouwd tot een stadion met enkel en alleen zitplaatsen.

Everton Tickets en Vervoer

Ga op een voetbalreis naar Livrerpool om Everton te zien in de geboorteplaats van the Beatles. Met een beetje geluk kan je je reis zo plannen dat je de spannende derby tussen Everton en aartsrivaal Liverpool FC mag meemaken. Everton werd opgericht in 1878 en was betrokken bij de oprichting van de Engelse competitie, het is tevens een van de succesvolste teams van Engeland.

De stad Liverpool wordt vaak in verband gebracht met drie dingen:
1. De vele muziekgroepen die hun carrière in de stad begonnen zijn. Waaronder The Beatles en Atomic Kittens.
2. De twee na grootste exporthaven van Groot-Brittannië.
3. En natuurlijk de twee grote voetbalteams die de stad rijk is, en daar is Everton FC er een van.

Voorafgaande aan of na afloop van de wedstrijd is er genoeg te doen in Liverpool. Zo vind je verschillende musea en theaters waar je van alles te weten kan komen over de The Beatles en over de Britse geschiedenis. Voor de shop liefhebbers is Liverpool ook een uitstekende stad, bovendien zijn er voldoende leuke kroegen en goede restaurants te vinden in het centrum.

The Stanley Park en de pub The Blue House zijn populaire verzamelplaatsen voor Everton supporters uit de hele wereld. Hier komt iedereen bijeen om de stembanden op te warmen, om wat te eten en te drinken en om de stemming erin te brengen voorafgaande aan de wedstrijd.

Kies voor een arrangement waar de reis, hotelovernachtingen en wedstrijdticket in zitten. Andere alternatieven zijn het kiezen voor een arrangement met daarin het hotel en het wedstrijdticket of je kiest ervoor om zelf je reis en overnachtingen te regelen en boekt bij ons enkel het wedstrijdticket.

Wat je kunt doen Liverpool

Liverpool is de laatste tientallen jaren veranderd van een versleten industriestad in een cultureel centrum. Veel van de oude gebouwen zijn omgebouwd tot museum of kunstgalerie. Winkelmogelijkheden zijn er ongekend. Iets wat je zeker niet moet vergeten is een tochtje met de veerboot over de rivier de Mersey, terwijl je de klassieker ‘’Ferry Cross the Mersey’’ van Gerry and the Pacemakers mee neuriet.