We vergelijken aankoopprijzen met tweedehandsprijzen. Prijzen kunnen afhankelijk van het aanbod hoger of lager uitvallen dan de richtprijs

Voetbalreizen naar Manchester City

Vergelijk voetbalreizen naar Manchester City FC

Als we het over verschuivingen in machtsverhouding denken we automatisch aan de stad Manchester in Engeland waar Manchester City onder het bewind van kapitaalkrachtige eigenaars het laatste decennium de scepter heeft overgenomen van eeuwige stadsrivaal Manchester United. Op 10 jaar tijd wisten The Citizens 5 landstitels, 6 League Cups en 2 FA Cups te winnen en is zo de grootste club in Engeland op dit moment. Als je in Engeland het beste voetbal wil zien dan is het City of Manchester Stadium het juiste adres. Wij vergelijken voor jou alvast de beste prijzen.

Voetbaltrip naar Manchester City boeken? Zo doe je het

Het is mogelijk om een kans te wagen om losse wedstrijdtickets te verkrijgen op de officiële website van de club. Je zal echter vlug merken dat vele wedstrijden ruim op voorhand reeds uitverkocht zijn. Geen zorgen, bij ons ben je op het juiste adres om alsnog tickets te vinden voor die wedstrijd waar jij je zinnen op hebt gezet. Op deze pagina vind je alle ticketaanbieders en touroperators met de beste prijzen aangepast aan jouw wensen! Op deze manier voorzien wij jou een duidelijk overzicht van de beste prijzen.

De stadiontour van Manchester City is een unieke belevenis.

Het City of Manchester Stadium is meer dan voetbal alleen. Je kan er ook de befaamde ‘Manchester City Stadium Tour’ doen welke bekend staat als een van de meest spectaculaire van het land. Zie wat er zich afspeelt op wedstrijddagen in de kleedkamer, stap door de beruchte glazen spelerstunnel en volg een volledige warm-up routine van de grootste sterren uit de Premier League! De club zet tijdens zijn tours ook hard in op audiovisuele paradepaardjes met o.a. holografische interactie en spectaculaire filmmomenten.

Koop tickets voor Manchester City en ervaar topvoetbal uit de Premier League!

Het ‘City of Manchester Stadium’ heeft een capaciteit van 53.000 toeschouwers. Het is het 5de grootste stadion in Engeland en ligt op een dik half uur wandelen van het stadscentrum van Manchester. De ruime capaciteit zorgt echter niet altijd voor voldoende beschikbare zitjes waarbij ook officiële lokale supportersclubs voorrang krijgen. Via onze websites voorkom je deze hindernissen door bij een van de aanbieders jouw onvergetelijke voetbalreis te boeken!.

Programma 2023 | 2024

25

Mei

2024

Manchester City

vs

Manchester United

Etihad Stadium

FA Cup

vanaf 699 €

Lees meer

Over voetbalreizen met Manchester City

Manchester City is een traditionele grote club, al hebben ze wel altijd in de schaduw gestaan van grote broer Manchester United. Hoewel ze niet al teveel grote prijzen hebben gewonnen door de jaren heen, ziet het er naar uit dat Manchester City nu de koning is van het Engelse voetbal.

Tickets voor thuiswedstrijden kun je kopen op internet of telefonisch. Sinds Manchester City een populaire club is, moet je rekening houden met het feit dat tickets vaak al uitverkocht zijn. Als je naar een reisbureau gaat dat gespecialiseerd is in voetbalreizen, dan kun je een loss ticket kopen of een pakketreis met zowel ticket, hotel en vlucht of alleen ticket en hotel.

Manchester City werd opgericht als Ardwick AFC in 1887 en werd Manchester City in 1894. Tot aan het seizoen 2008/09 was het een moeilijke tijd om supporter te zijn van Manchester City, ook wel The Citizens genoemd. Aan het einde van de jaren negentig was de club terug te vinden in de Engelse derde divisie. In augustus 2008 kwam de financieringsmaatschappij Abu Dhabi Unitd Group met een miljoenenbedrag waarmee de club hele nieuwe financiële middelen kreeg. Dit leidde in het seizoen 2011/12 tot het eerste Engelse kampioenschap sinds 44 jaar.

Wat je kunt doen in Manchester

Sinds de jaren tachtig is Manchester wereldberoemd voor zijn muziekscene. Overal in de stad vindt je clubs waar je naar de laatste muziek kunt luisteren. Het jaar rond zijn er veel festivals en vele culturele bezienswaardigheden en uitstekende winkelstraten, er is echt veel te beleven in Machester, zowel voor als na voetbalwedstrijden.

Feiten over het Etihad Stadium

Manchester City’s stadion staat bekend onder vele namen. De officiële naam is het Etihad Stadium, maar het is niet abnormaal als men het heeft over het City of Manchester Stadium of kortweg Eastlands. Etihad Stadium verving City’s oude stadion Maine Road in het seizoen 2003/04.

Feiten over het Etihad Stadium

Etihad Stadium is één van de nieuwste stadions in Engeland. Het werd gebouwd tussen 1999 en 2002. De capaciteit is 47.805 toeschouwers en het record staat ook op dat aantal. Het stadion kostte iets meer dan 110 miljoen Engelse Ponden en is daarmee een low budget stadion in vergelijking tot andere stadions in dezelfde categorie. De naam Etihad Stadium is gegeven aan het stadion omdat Manchester City een sponsorcontract heeft gesloten met de vliegmaatschappij Etihad Airways.

Geschiedenis van het stadion

Etihad Stadium heeft Maine Road vervangen als thuisbasis voor Manchester City. Maine Road was lange tijd één van de grootste stadions van Engeland. Het stadion werd vaak het Wembley van het noorden genoemd, omdat het lange tijd plaats bood aan maximaal 100.000 toeschouwers.

Het Etihad Stadium was van oorsprong niet bedoeld als voetbalstadion. De stad Manchester wilde graag de Olympische Spelen in 2000 organiseren en de gedachte was het stadion te gebruiken voor de openingsceremonie en voor de atletiekwedstrijden. Helaas voor de stad Manchester werd het Sydney dat de Olympische Spelen mocht organiseren. De stad koos ervoor om het stadion toch te bouwen zodat het gebruikt kon worden voor de Commonwealth Games in 2002. Toen dit evenement voorbij was, heeft men de sintelbaan verwijderd zodat het gebruikt kan worden als voetbalstadion.

Bereikbaarheid

Etihad Stadium ligt in het oostelijke deel van Manchester, op slechts 3 kilometer van het centrum. Je kunt er eenvoudig naar toe lopen via niet al te drukke wegen. Vanaf het treinstation Piccadilly Station duurt het niet langer dan circa 15 minuten. Ook rijden er diverse buslijnen vanuit het centrum van Manchester naar het Etihad Stadium. Als je met de auto bent, neem dan de A662 (Ashton New Road) oostwaarts en volg die weg tot je verkeersborden ziet met ‘’Sportcity’’.