We compare primary and secondary marketplaces. Prices might be higher or lower than face value.

Programma 2020 | 2021

24 April 2021
Leicester vs Crystal Palace
King Power Stadium
Premier League
vanaf
Lees meer
1 Mei 2021
Crystal Palace vs Manchester City
Selhurst Park
Premier League
vanaf 570 €
Lees meer
8 Mei 2021
Sheffield United vs Crystal Palace
Bramall Lane
Premier League
vanaf
Lees meer
12 Mei 2021
Crystal Palace vs Aston Villa
Selhurst Park
Premier League
vanaf 270 €
Lees meer
15 Mei 2021
Crystal Palace vs Arsenal
Selhurst Park
Premier League
vanaf 600 €
Lees meer
23 Mei 2021
Liverpool vs Crystal Palace
Anfield
Premier League
vanaf
Lees meer

Voetbalreizen met Crystal Palace

Crystal Palace, zoals veel van de andere grote Britse clubs, hebben hun thuismatten in Londen. Vandaag de dag heeft de club niet echt een geweldige plek in de Britse topdivisie, maar spelen ze in de Premier League voor het vijfde seizoen op rij. De beste plek van het team was in 1990/1992, toen ze de 3e plek behaalde. De club heeft tal van succesvolle alumni, zoals Nigel Martyn, Chris Coleman, Attilio Lombardo, Andrew Johnson en Ian Wright. Vandaag de dag is vliegensvlugge Wilfried Zaha één van hun topspelers. Tegenwoordig staat het team bekend als “The Eagles”, maar werden ook wel “The Glaziers” genoemd.

Een voetbaltrip naar Crystal Palace is makkelijk te regelen via een gespecialiseerd reisbureau dat handige pakketten aanbiedt met vluchten en/of accommodatie en tickets voor de wedstrijd naar keuze. Je kunt natuurlijk ook zelf de reis organiseren en de tickets kopen. De beste manier om dat te doen is via de Crystal Palace-website, bij de arena zelf of per telefoon.

Crystal Palace Football Club werd geboren in 1905 en begon in de tweede hoogste divisie, wat voornamelijk was opgebouwd uit reserveteams voor gevestigde teams in de topdivisie. Over tijd vestigde de club zichzelf en heeft daarna vele seizoenen in de eerste divisie gespeeld. Nu spelen ze hun vijfde seizoen op rij na het missen van een aantal jaar. Crystal Palace mag dan wel geen grote trofeeën hebben gewonnen (anders dan in sommige anderen in de lagere divisies), maar ze hebben wel de FA Cup twee keer weten binnen te komen – in 1990 en in 2016. Beide keren moesten ze helaas zich overgeven aan Manchester United.

Een paar woorden over Selhurst Park

Als je op zoekt bent naar een Premier League-ervaring als geen ander, dan is een bezoekje aan Crystal Palace in Selhurst Park een geweldige optie. Het is een redelijk kleine arena maar het heeft een fantastische sfeer die je normaal alleen vindt in de topdivisie. In 2015 benoemde de Telegraph het Selhurst Park als de arena met de beste atmosfeer in de hele Premier League.

Selhurst Park heeft 25.256 zitplaatsen, wat wellicht een stuk minder is dan andere thuisvelden in de liga, maar wat het stadion van Crystal Palace mist aan capaciteit, maakt het ruimschoots goed in atmosfeer. Hier vind je hardcore fans die van mijlen en ver komen om een harde wedstrijd te zien, aanvallende tackles en toegewijde spelers.

Vervoer

Vanuit het centrum van Londen is het slechts 13-16 kilometer reizen om Selhurst Park te bereiken. Je kunt de metro nemen vanaf Trafalgar Square naar Brockwell Park en vanaf daar de trein naar South Croydon richting Whitworth Road nemen. Vanaf dat station is het minder dan 10 minuten lopen naar Selhurst Park en zijn levendige wedstrijden.

De geschiedenis van Selhurst Park


Crystal Palace werd jaren terug, in 1905, opgericht en speelden zijn eerste thuiswedstrijden in het Herne Hill Velodrome, gevolgd door The Nest. In 1924 verhuisden ze naar Selhurst Park, wat tegenwoordig synoniem staat voor harde wedstrijden, overtuigende spelers en gezang en gejuich gedurende de wedstrijden – ongeacht de tegenstander.

Maar Crystal Palace is niet altijd het enige team geweest in Selhurst Park. Van 1985 tot 1991 was de arena ook de thuisbasis van Charlton Athletic en van 1991 tot 2003 van Wimbledon FC.

Tot op de dag van vandaag heeft Selhurst Park slechts een nationaal kampioenschap georganiseerd, maar het stadion werd ook gebruikt tijdens de Zomerspelen in 1948.

De meest toegewijde fans zitten in de Holmesdale-tribune, waar iets meer dan 8.000 toeschouwers kunnen zitten en ligt aan de zuidelijke zijde van de arena. Vaker wel dan niet is het hier waar de atmosfeer echt goed naar voren komt.

Crystal Palace Tickets en Vervoer

Engels voetbal is live het beste. Wat is er dan nog beter dan een voetbalreis? Nu hebben jij en je vrienden de kans om een voetbalreis naar Crystal Palace te boeken om jullie favoriete team te zien spelen in het stadion Selhurst park. Het team Crystal Palace, dat een rijke historie met hoogte en diepte punten heeft gekend wordt desalniettemin zeer gewaardeerd door haar fans in zowel binnen- als buitenland.

Een voetbalreis naar Crystal Palace, of The Eatles zoals ze ook wel worden genoemd, is zoveel meer dan een normale voetbalbelevenis. Pak deze kans met je familie of vrienden om Londen te ontdekken en tegelijkertijd een echte Engelse topwedstrijd te zien. Ga er een paar dagen tussenuit en moedig je favoriete team aan en pik ook nog wat cultuur mee in de wereldstad Londen. Ga naar Harrods of geniet van het uitzicht vanuit The London Eye. Bezoek Madame Tussauds of ga lekker uit eten in een van de talloze restaurants die de stad rijk is.

Voetbalreizen naar Crystal Palace biedt drie arrangement aan om uit te kiezen. De eerste en beste optie is een arrangement waar zowel de reis, overnachtingen en wedstrijdticket bij inbegrepen zijn. De andere opties zijn of het boeken van wedstrijdticket en overnachtingen of van enkel een wedstrijdticket.

Dingen om te doen in Londen

Londen is een gigantische stad en terwijl je er bent kun je, waarom niet alles uit de stad proberen te halen? Je kunt bijvoorbeeld de wereldberoemde bezienswaardigheden en structuren zoals de Tower of London, London Bridge, Buckingham Palace, London Eye, Big Ben, Natural History Museum en nog veel, veel meer zien. En laten we vooral niet de authentiek Engelse pubs vergeten met hun ongeëvenaarde atmosfeer.