Voetbalreizen naar Championship

Voetbalreizen Championship

Het Championship, zoals het vaak wordt genoemd, heet officieel het Football League Championship en is de tweede divisie van de Engelse voetbalcompetitie. Momenteel wordt de competitie Sky Bet Championship genoemd door de sponsoring van de competitie door Sky Television. Zowel de winnaar als de tweede van het Championship worden automatisch gepromoveerd naar de Engelse Premier League terwijl de vier teams daaronder deelnemen aan een play-off om de laatste promotieplaats te bepalen. Teams die onderaan de competitie eindigen worden gedegradeerd naar League 1, de derde divisie van het Engelse voetbal.
Het Football League Championship is geïntroduceerd in het seizoen 2004-05 en stond voorheen, vanaf 1992 bekend als Football League First Division, vanwege de introductie van de Engelse Premier League. Daarvoor had de competitie al naam gemaakt as Division Two sinds de oprichting in 1892.
De winnaar van het Championship ontvangt de Football League Championship trofee en dat is nog steeds dezelfde als de trofee die werd toegekend aan de voormalige First Division kampioenen, waardoor de traditie van voetbal in Engeland wordt voortgezet.
Championship voetbal is erg populair in Engeland en de wedstrijden worden door heel het land goed bezocht, tijdens het seizoen 2011-12 bereikte het gemiddelde bezoekersaantal een piek van 17.738 mensen. Het Engelse Championship is zo populair dat het de tweede best bekeken tweede competitie is ter wereld. Daardoor is het de rijkste niet-topvoetbal competitie van de wereld en verbazingwekkend genoeg de zevende rijkste in de Europese voetbaldivisie.
De populariteit van het Engelse Championship heeft geleid tot een aantal grote namen die de competitie sponsoren waaronder Coca-Cola, dat behoorde tot de inaugurele sponsors van de competitie. Deze deal liep tot 2009. Daarna werd de competitie bekend onder de naam Npower Championship door steun van de internationale elektriciteitsmaatschappij. Vanaf 2013 kondigde Sky Bet een 5-jarige deal om het Engelse Championship te sponsoren.

Teams

Programma 2023 | 2024

Voetbalreizen & Tickets Championship

Tickets voor Football League Championship wedstrijden zijn verkrijgbaar bij de individuele clubs en een aantal tussenpersonen. Vaak kunnen seizoenkaarthouders, om hun loyaliteit te belonen, tickets voor wedstrijden kopen tot aan een week voordat ze beschikbaar worden gesteld aan het publiek. Je kunt de kalenders van je favoriete clubs bekijken door naar de website van de club te gaan of naar gerelateerde websites, om zo je trip te plannen. Als modern Europees land heeft Engeland een goede trein- en wegdienst en de meeste Championship clubs liggen op korte afstand van de belangrijkste transportvoorzieningen.
Voor mensen die vanuit Europese bestemmingen naar het Verenigd Koninkrijk reizen zijn er verschillende vliegvelden die je naar de regio brengen waar je favoriete club zich bevindt. Londen is bijvoorbeeld goed uitgerust voor de internationale reiziger met Heathrow, Gatwick, Luton en Stansted waardoor je Championship wedstrijden kunt bezoeken in het zuidoosten van het land. Daarnaast heb je in het midden van het land onder andere East Midlands Airport, Leeds en Bradford om naar het noordoosten te gaan, en Manchester Airport voor Championship wedstrijden in het noordwesten van Engeland.

Geschiedenis

De populariteit van voetbal in Engeland is zo groot dat toen de Football League Championship werd opgericht, in het seizoen van 2004-05, het een totaal bezoekersaantal van 9,8 miljoen bereikte. Dit is nog indrukwekkender als je bedenkt dat de enige divisies met een hoger aantal waren, de Engelse Premier League met een totaal bezoekersaantal van 12,88 miljoen, La Liga in Spanje met 11,57 miljoen en de Duitse Bundesliga met 12,88 miljoen. Dit betekent dat het Engelse Championship in het debuutseizoen een hoger bezoekersaantal had dan de Serie A in Italië met 9,77 miljoen en Ligue 1 in Frankrijk met 8,18 miljoen.
Sinds de oprichting is de competitie veel groter dan de meeste van zijn Europese tegenhangers, met 24 teams in plaats van de gebruikelijke 20 voetbalclubs die meespelen in het kampioenschap. Een belangrijke factor in het succes van de competitie zijn de gestegen inkomsten door de televisie, een van de hoogste ter wereld voor een tweede competitie. Het Football League Championship is in feite uniek in het Europese voetbal, niet alleen omdat er zoveel fans zijn maar ook omdat het goed wordt uitgezonden door televisie en omroepen over de hele wereld. De vraag naar Championship wedstrijden is zo groot dat Sky Sports tussen 2009 en 2012 elk seizoen de rechten had om 65 live wedstrijden uit te zenden, naast de promotie play-offs. Deze deal, die ook een hoogtepuntenshow omvatte op de BBC, was £264 miljoen waard, het hoogste bedrag ooit betaald aan een tweede voetbalcompetitie in de hele wereld.