Voetbalreizen naar Engeland

Voetbalreizen naar Engeland

Engeland wordt beschouwd als het thuis van het voetbal en men gelooft zelfs dat de sport hier ontstaan is. Het was de Engelse voetbalbond, die al in 1863 werd opgericht,  die de eerste regels van het spel vaststelde, het raamwerk voor de geweldige sport die we voetbal noemen. Sindsdien zijn de Britten gek op voetbal en  tegenwoordig is Engelse premier League de beste en best bekeken competitie ter wereld. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom de Premier League bovenaan de lijst van elke voetbalfan staat. Voetbalreizen naar Engeland zijn de meest populaire reizen die we op onze website vermelden.

Een geweldige voetbalcultuur – You will never walk alone

Als je in Anfield, Liverpool, 45.000 supporters “You’ll never walk alone”  van Gerry and the Pacemaker’s  hoort zingen krijg je kippenvel.  Liverpool’s thuisstadion, Anfield Road, is wereldberoemd om zijn unieke sfeer en zijn supporters met hun buitengewone toewijding voor de club, iets dat je nauwelijks ergens anders kunt ervaren.

Als je een voetbalwedstrijd kijkt in Engeland zal je het al snel opvallen dat voetbal voor sommige fans meer is dan een sportevenement. Het is passie. Voor sommige mensen is de club bijna net zo belangrijk als hun familie.

Als je een voetbalwedstrijd in Engeland gaat bezoeken, vergeet dan niet om de geweldige sfeer in de lokale pubs te ervaren, waar supporters zich klaarmaken voordat de wedstrijd begint. Maar let goed op welk voetbalshirt je draagt of welke kleur je aanhebt – voordat je de pub ingaat!

Historische arena-ervaringen van wereldklasse

Het maakt niet uit of je White Heart Lane, Stamford Bridge of Anfield Road bezoekt, je krijgt een unieke en memorabele ervaring. Deze oude en legendarische Premier League arena's zijn allemaal oud en intiem, - gebouwd in de 19e eeuw – je kunt de geschiedenis bijna voelen.

Natuurlijk biedt de Premier League ook supermoderne arena ervaringen in stadions, die meer recent gebouwd zijn, zoals bijvoorbeeld Arsenal’s thuisarena, het “Emirates Stadion” of Manchester’s “City of Manchester Stadion”. Deze gloednieuwe arena's zijn voorbeelden van hypermoderne arena's met alles wat daarbij hoort.

De Premier League biedt alles – rivaliteit, derbies van grote steden en lokale derbies

De Premier League biedt vele, zeer goede, derbies. De North London Derby, Arsenal tegen Tottenham, is de grootste wedstrijd in Londen – een legendarische rivaliteit. Er heerst altijd een gespannen sfeer als de twee teams elkaar tegenkomen, dit is altijd zo geweest – de rivaliteit stamt uit de tijd dat de teams elkaar voor het eerst tegenkwamen, in 1887.

Een andere legendarisch derby is die tussen Liverpool en Manchester United. Het is niet alleen een derby; het is ook een wedstrijd tussen de twee succesvolste teams in Engeland, ooit. De rivaliteit stamt uit de tijd van de industralisatie, toen de twee steden streden om de titel “De belangrijkste stad in het Noord-Oosten”.

Een andere derby die zich heeft ontwikkeld tot een machtige derby, is de lokale derby tussen de twee clubs in Manchester; Manchester City en Manchester United. Beide teams staan al jaren in de top van de Premier League, dus vaak als de teams elkaar tegenkomen in een wedstrijd gaat het ook om welk team het kampioenschap binnen gaat halen.

Altijd een bezoekje waard

Zoals je kunt zien biedt Engeland een hoop spannende voetbalervaringen, ongeacht waar je naartoe wil. Bekijk de verschillende voetbalreizen naar Engeland en kies de reis die het beste in je agenda past.

We beloven je een spannende en memorabele trip!